Image

DO flyttar inte till Rinkeby

Stockholm Diskrimineringsombudsmannens planerade flytt till Rinkeby/Tensta stoppas.
Publicerad den 23 Februari 2015

De nya kraven beror på att flytten skulle kosta för mycket, och att de planerade nya lokalerna är inte tillräckligt tillgängliga för allmänheten, visar en slutrapport om omlokaliseringen, enligt demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP):

– Det blev väldigt tydligt i den att det enda alternativ som fanns det var dels dyrt och dels så levde det inte upp till kravet på tillgänglighet, de krav som offentliga lokaler ska ha, säger hon till SVT.

Företrädare för myndigheten har tidigare klagat på att det skulle vara för svårt att rekrytera personal om de tvingades flytta till Rinkeby, och att det skulle leda till stor personalomsättning. Men det har inte med saken att göra, enligt Alice Bah Kuhnke.

– Nej, tvärtom så förstår myndigheten i den dialogen som jag har haft med dem att det är viktigt att de flyttar, och att det är viktigt att flytten blir kostnadseffektiv.
Flytten planerades av det gamla alliansstyret.

- Den här regeringen tycker sig ha råd med gratis museibesök, men de anser sig inte ha råd med en myndighet i ytterstaden där lokalerna är mycket billigare. Jag skulle vilja bjuda in ministern samt DO med medarbetare för att visa på vilken fantastisk plats Rinkeby är, men att vi behöver fler arbetsplatser här, säger Benjamin Dousa (M), vice stadsdelsnämndsordförande i Rinkeby-Kista.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY