Image

Diös renodlar och säljer fem fastigheter i Norrland

AFFÄRER I två separata affärer säljer Diös fem fastigheter i Norrland. En fastighet är belägen i Sundsvall och de övriga fyra i Sandviken. Det totala försäljningspriset uppgår till cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Januari 2008

I den ena affären säljer Diös fastigheten Kofoten 19 och 14, mera känd som Djurkliniken i Sundsvall till ett försäljningspris om 4,9 miljoner kronor. Fastigheten som ingick i affären Diös genomförde med Kungsleden i början av oktober är på cirka 1700 kvadratmeter. Försäljningspriset överstiger det bokförda värdet och ger en realiserad vinst om 400000 kronor.

Köpare är Totalförvaltning i Norrland AB som tillträdde fastigheten torsdag den 31 januari.

I den andra affären säljer Diös ett paket om fyra fastigheter i Sandviken. Försäljningen sker i bolagsform och tillträdesdag är beräknat till den 1 mars 2008. Köpare är bolagen Bashus i Gävle AB och Gästrike Fastighets AB.

Försäljningspriset är 95 miljoner kronor vilket innebär en reavinst mot senaste värdering om 7,9 miljoner kronor. I jämförelse med förvärvspriset uppgår vinsten till 27,8 miljoner kronor.

- Affärerna sker helt i enlighet med våra strategier där vår ambition är att renodla vårt bestånd till större norrländska tillväxtorter. Att affären görs med en lokal aktör känns värdefullt för oss, säger Christer Sundin vd Diös Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige