Image
Masthusen.
Masthusen. Bild: Diligentia

Diligentia säljer byggrätter i Masthusen

Transaktioner Diligentia säljer ett kvarter bostadsbyggrätter i Malmö-stadsdelen Masthusen till Hökerum Bygg.
Publicerad den 27 Mars 2014
Masthusen. Bild: Diligentia
Masthusen.

Diligentia arbetar sedan ett antal år med att utveckla stadsdelen Masthusen i Västra
Hamnen i Malmö. Masthusen blir Nordens första Breeam-hållbarhetsklassade stadsdel, och utvecklingen sker i nära samarbete med Malmö Stad och ett antal andra aktörer, som köpt byggrätter i området. För att berika och skapa ännu mer liv och rörelse i Masthusen avyttrar Diligentia nu ett kvarter bostadsbyggrätter till Hökerum Bygg.

Diligentia har nu genomfört ännu en viktig affär för Masthusen som helhet genom en försäljning av byggrätter inom kvarteret som omsluter det nya Masttorget, kvarter 12,  till Hökerum Bygg. Byggrätterna kommer att leda till cirka 150 nya bostäder precis i anslutning till det nyanlagda Masttorget.

- Vi har, tillsammans med Hökerum, även tidigare genomfört en byggrättsaffär som varit gynnsam för Masthusen-området. Hökerum är en aktör med bra genomförandekraft, säger Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö.

- Vi har sålt alla lägenheter i ”Ankarparken” – vårt första projekt i Masthusen - och ser nu fram emot att få byggstarta ännu ett. Intresset för bostäder i stadsdelen växer hela tiden och nu när den kompletteras med ytterligare service i form av apotek, systembolag, restaurang, café och gym blir det än mer attraktivt, säger Fredrik Ståhl, Hökerum Byggs vd.

Diligentia har nyligen färdigställt ett nytt kontorshus intill det nyanlagda Masttorget och två ytterligare fastigheter är på gång. Dels ett hus med äldreboende, LSS-boende
samt gym och dels en fastighet med 60 hyresrätter och butiker i markplan.

Samtidigt pågår exploateringsaktiviteter såsom gator och torg. Hökerum Bygg,
Ikano och Riksbyggen uppför bostäder i området. När den nya levande stadsdelen
står klar kommer den att innehålla arton nya kvarter med en blandning av kontor, handel, service och boende. Allt klassat enligt det internationella hållbarhetssystemet Breeam Communities.

Diligentias nya kontorshyresgäster i området är bland andra Kronofogden, Previa och Softtronic.

Man har också tillfört Västra hamnen sedan tidigare efterfrågad service via Apoteket
AB, Systembolaget, ett café och en restaurang – alla grannar med Malmös bästa
Ica Maxi. 

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige