Image
Masthusen.
Masthusen. Bild: Diligentia

Diligentia säljer byggrätter i Masthusen

Transaktioner Diligentia säljer ett kvarter bostadsbyggrätter i Malmö-stadsdelen Masthusen till Hökerum Bygg.
Publicerad den 27 Mars 2014
Masthusen. Bild: Diligentia
Masthusen.

Diligentia arbetar sedan ett antal år med att utveckla stadsdelen Masthusen i Västra
Hamnen i Malmö. Masthusen blir Nordens första Breeam-hållbarhetsklassade stadsdel, och utvecklingen sker i nära samarbete med Malmö Stad och ett antal andra aktörer, som köpt byggrätter i området. För att berika och skapa ännu mer liv och rörelse i Masthusen avyttrar Diligentia nu ett kvarter bostadsbyggrätter till Hökerum Bygg.

Diligentia har nu genomfört ännu en viktig affär för Masthusen som helhet genom en försäljning av byggrätter inom kvarteret som omsluter det nya Masttorget, kvarter 12,  till Hökerum Bygg. Byggrätterna kommer att leda till cirka 150 nya bostäder precis i anslutning till det nyanlagda Masttorget.

- Vi har, tillsammans med Hökerum, även tidigare genomfört en byggrättsaffär som varit gynnsam för Masthusen-området. Hökerum är en aktör med bra genomförandekraft, säger Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö.

- Vi har sålt alla lägenheter i ”Ankarparken” – vårt första projekt i Masthusen - och ser nu fram emot att få byggstarta ännu ett. Intresset för bostäder i stadsdelen växer hela tiden och nu när den kompletteras med ytterligare service i form av apotek, systembolag, restaurang, café och gym blir det än mer attraktivt, säger Fredrik Ståhl, Hökerum Byggs vd.

Diligentia har nyligen färdigställt ett nytt kontorshus intill det nyanlagda Masttorget och två ytterligare fastigheter är på gång. Dels ett hus med äldreboende, LSS-boende
samt gym och dels en fastighet med 60 hyresrätter och butiker i markplan.

Samtidigt pågår exploateringsaktiviteter såsom gator och torg. Hökerum Bygg,
Ikano och Riksbyggen uppför bostäder i området. När den nya levande stadsdelen
står klar kommer den att innehålla arton nya kvarter med en blandning av kontor, handel, service och boende. Allt klassat enligt det internationella hållbarhetssystemet Breeam Communities.

Diligentias nya kontorshyresgäster i området är bland andra Kronofogden, Previa och Softtronic.

Man har också tillfört Västra hamnen sedan tidigare efterfrågad service via Apoteket
AB, Systembolaget, ett café och en restaurang – alla grannar med Malmös bästa
Ica Maxi. 

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige