Image

Fler IT-bolag till Diligentias Masthusen i Västra Hamnen

Uthyrning Diligentia fortsätter att locka IT-bolag till Masthusen i Västra Hamnen. Nya hyresgäster är det Apple-auktoriserade serviceföretaget Mcare och mjukvaruutvecklaren Anima.
Publicerad den 27 Oktober 2015
Diligentia hyr ut till Mcare och Anima i Masthusen i Västra Hamnen i Malmö. Bild: Diligentia
Diligentia hyr ut till Mcare och Anima i Masthusen i Västra Hamnen i Malmö.

I huset och grannhuset bor sedan tidigare IT-bolag som IBM, Evry, Softronic, men också Kronofogden och Diligentia finns på plats. Service, bostäder och butiker finns i kvarteren med apotek, Skånes bästa Ica Maxi, systembolag, restaurang, café, frisör och gym.

- Vi har inte medvetet riktat oss mot IT-bolag, men visst är det tydligt att företag som ligger i framkant vad gäller utveckling och nytänkande värdesätter nya flexibla lokaler med högt ställda miljökrav i ett attraktivt läge, säger Andreas Ivarsson.

– Högt miljöklassade kontorshus, kostnadsfri bilpool och lånecyklar är också viktiga ingredienser i sammanhanget. Vi kan konstatera att intresset för Masthusen och Västra Hamnen är fortsatt stort.

Största hyresgäst i området är sedan tidigare IBM och Kronofogden med sina 150 medarbetare vardera. Stora är även nyinflyttade Anima AB, som på 1 600 kvadratmeter jobbar med mjukvaruutveckling, it-konsulting och teknik för det uppkopplade hemmet. Med Anima, som är ett nystartat bolag, har man tillfört Malmö och Västra hamnen nya arbetstillfällen.

-När vi satte spaden i marken för den nya stadsdelen Masthusen var en viktig parameter att skapa en blandad stad som lever dygnet runt, säger Andreas Ivarsson, Diligentias marknadsområdeschef i Malmö. Nu finns det vi lovade i verkligheten.
Fortsatta expansionsplaner i Malmö

En nära relation och tätt samarbete med kunderna i kombination med att långsiktigt förvaltafastigheter är grunden för Diligentia. Framöver har man ambitionen att tillföra Masthusen än fler bostäder, gärna hyresrätter, samt nya verksamheter. Till detta har Diligentia också en tydlig expansions- och investeringsstrategi, som går ut på att växa i Malmö- och Öresundsregionen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige