Image

Diligentia bygger hyresrätter i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Diligentia bygger 31 nya hyresrätter i Lilla Alby, Sundbyberg. Veidekke har bygguppdraget för den tio våningar höga byggnaden.
Publicerad den 27 September 2013
Lilla Alby, Sundbyberg. Bild: Diligentia
Lilla Alby, Sundbyberg. Anders Kupsu. Bild: Diligentia
Anders Kupsu. Bo Jansson. Bild: Diligentia
Bo Jansson.

Bredvid Diligentias befintliga bostadsfastighet på Humblegatan 20-22 finns idag en bergsknalle. Nu går startskottet för det bostadsprojekt som innebär att berget sprängs bort och ersätts av en tio våningar hög hyresfastighet i rött tegel samt ljus puts. Fastigheten byggs i souterräng, och får en högre och en lägre del.
Huset ska miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver.

- Hållbarhetsfrågor är viktiga för oss. Vi har uppdraget att leverera en långsiktigt stabil totalavkastning till Skandias 1,2 miljoner livförsäkringstagare, säger Bo Jansson, Diligentias fastighetschef för bostäder och köpcentrum.

- Det är självklart för oss att certifiera alla om- ny och tillbyggnader och i detta fall har vi valt Miljöbyggnad. Därmed säkerställer vi viktiga kvaliteter vad gäller energi, inomhusmiljö och materialval.

Byggnationen ska vara klar i december 2014.

Diligentia äger också det stora Sundbybergsområdet Kabeln med Max Sieverts gamla kabelfabrik från 1880, som idag är ett relativt slutet område med stora kontorshus.

- Vi har långt gångna planer på att omvandla Kabelnområdet till en blandad stadsdel som är både hållbar och inspirerande med bostäder, kontor och handel. Vi ska bevara områdets kulturhistoria och samtidigt föra in nytänkande i upplägg och arkitektur, säger Bo Jansson.





- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige