Image

Del av slott bytes mot tvåa i city

AFFÄRER Slottet köptes för 26,5 miljoner kronor för tio år sedan. Nu är det svårsålt. Och ägaren vill byta slottet mot en lägenhet i city.
Publicerad den 16 November 2009

De schweiziska ägarna köpte Wenngarn slott i Sigtuna från 1600-talet. De betalade då 26,5 miljoner kronor för egendomen som innehåller 37 hektar mark och 70 fastigheter. Det har nu varit till salu sedan 2007.

- Vi har haft över 100 intressenter men ingen som har lyckats få fram kapital, säger slottets ägare Randolf Schünzel till Dagens Industri.

Han hade tidigare planer på att skapa ett kulturhotell och hälsocenter, men det blev aldrig av.

Nu har ägaren lagt ut en bytesannons på Blocket där han vill byta en del av slottet mot en större lägenhet i Stockholms city.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige