Image

Deckardrottning gör fastighetsklipp

AFFÄRER Liza Marklund köpte den gamla östtyska ambassaden på Östermalm i april 2005 för 17 miljoner kronor. Nyligen sålde hon samma fastighet – för 34 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2008

Deckardrottningen Liza Marklund gör sig inte bara en förmögenhet på författarskapet. Nu säljer hon sin fastighet på Östermalm i Stockholm för dubbla inköpspriset.

Enligt nättidningen E24 bedömdes affären vara ett klipp redan i april 2005 när Liza Marklund köpte den gamla östtyska ambassaden. Den byggdes 1913 och ligger i Lärkstaden på Östermalm, ett av stadens mest attraktiva områden. Den är drygt 400 kvadratmeter stor och har en gård på cirka 270 kvadratmeter.

Den nye köparen ska använda huset som privatbostad, enligt E24.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige