Image

Daniel Kronheffer blir koncern-vd för Fasticon

Karriär Daniel Kronheffer har utsetts till tillförordnad vd för Fasticons moderbolag Fasticon Holding AB. Inledningsvis kommer han att inneha posten fram till sommaren 2015.
Publicerad den 8 December 2014
Daniel Kronheffer. Bild: Fasticon
Daniel Kronheffer.

Daniel Kronheffer efterträder Lennart Andersson, som kommer att vara fortsatt aktiv i bolaget, bland annat i egenskap av störste delägare och vice ordförande i styrelsen.

Daniel Kronheffer är 40 år, utbildad civilingenjör och civilekonom. Han kommer närmast från en befattning som vice vd i energibolaget Rindi AB. Han har tidigare varit regionchef i Fasticon och dessförinnan haft anställningar inom bland annat Boston Consulting Group och Newsec.

- Daniel Kronheffer är rätt person att leda arbetet med att stärka och utveckla Fasticon. Han har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen. Han är en drivande och beslutsför person, som ställer stora krav både på sig själv och på sina medarbetare samtidigt som han samarbetar väl och har förmåga att delegera. Han är förändringsbenägen och har en god strategisk blick. Fasticon passerade under det senaste verksamhetsåret tillväxtmålet att uppnå en omsättning på 100 miljoner kronor. Styrelsen vill nu sätta nya mål och göra en översyn av bolagets strategier för framtida utmaningar. Styrelsen och Daniel har därför valt att inleda samarbetet som ett tidsbegränsat engagemang, säger Erik Åsbrink, styrelseordförande i Fasticon Holding AB.

- Jag är stolt och entusiastisk över förtroendet att få komma tillbaka till Fasticon, denna gång i rollen som vd. Jag känner företaget väl och inte minst alla duktiga medarbetare. Som ett led i att utveckla Fasticon behöver vi bland annat attrahera nya, kvalificerade medarbetare, säger tillträdande vd Daniel Kronheffer.

- Det är med stor glädje som vi kan hälsa Daniel välkommen tillbaka till Fasticon. Under det gångna året har vi konsoliderat de förvärv vi genomförde i slutet av föregående år. Moderbolagets roll utvecklas nu från att vara ägarbolag med vissa koncerngemensamma funktioner till att också stå för den operativa ledningen av koncernen. Vi behöver därmed en heltidsengagerad ledare för bolaget, säger Lennart Andersson, som nu lämnar posten som vd för Fasticon Holding AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är nya planen för centrala Telefonplan

Bygg/Arkitektur Idén om jätteskraporna Tellus Towers skrotades förra hösten – nu har staden arbetat fram ett nytt förslag för den omfattande utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY