Image
Bild: Istock

Corem säljer två fastigheter i Sigtuna och Kalmar

Transaktioner Corem har i två separata affärer tecknat avtal om försäljning av två fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 164 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.
Publicerad den 3 Juli 2023
Fredrik Linderborg. Bild: Vacse
Fredrik Linderborg.

I Sigtuna säljs fastigheten Märsta 24:8, vilken utgörs av en mindre kontorsbyggnad som i dagsläget är helt vakant.

I Kalmar säljs fastigheten Guldfisken 2 som sedan 2020 inrymmer Kalmar Stadsbibliotek. Byggnaden, som är Kalmars gamla posthus, är sedan 1994 kulturminnesmärkt och har av Corem totalrenoverats i tät dialog med Länsstyrelsen.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar area om cirka 4 990 kvadratmeter och ett totalt hyresvärde om cirka 8,6 miljoner kronor.

Fastigheten i Sigtuna frånträddes den 30 juni och i Kalmar är frånträde planerat till den 2 oktober 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige