Image

Coor tecknar avtal med Akelius

Bolag Det nya avtalet är treårigt och innebär att Coor ska leverera fastighetsteknisk drift och förvaltning, utemiljötjänster och lokalvård till deras svenska fastighetsbestånd. Avtalet är värt cirka 85 miljoner kronor per år.
Publicerad den 26 Januari 2017

Samarbetet med Akelius innebär att ett 20-tal personer hos Akelius i Malmö kommer att erbjudas anställning på Coor. Därutöver kommer Coor att rekrytera ett flertal personer för uppdraget.

– Vi är mycket stolta över det förnyade och utökade förtroende från Akelius. Vår förmåga att vara lyhörd för Akelius önskemål i kombination med att vi kan leverera rätt service till Akelius hyresgäster med egen personal har varit avgörande för att vinna Akelius förtroende i denna affär, säger AnnaCarin Grandin, vd på Coor i Sverige.

Entreprenaden omfattar i huvudsak att utföra reparationer i lägenheter, utemiljö inklusive snö- och halkbekämpning samt lokalvård av allmänna utrymmen (trapphus, källare och tvättstugor till exempel).

– Coor är marknadsledande när det gäller integrerade servicelösningar till stora kunder. Fastighetsservice är en av våra största tjänster, och vi jobbar sedan några år med att vässa detta erbjudande. Den senaste tiden har vi vunnit ett flertal fastighetsrelaterade affärer, vilket är glädjande och bekräftar att vi är på rätt väg, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef för Coor.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige