Image
Joachim Svedberg.
Joachim Svedberg. Bild: Colliers

Colliers förutspår ökad investeringstakt

Bolag I Colliers senaste rapport "Global Capital Markets 2021 Investor Outlook" ser investerar optimistiskt på 2021. Colliers förutspår därför en ökning av den globala investeringstakten under H2.
Publicerad den 20 Januari 2021

Enligt Colliers Internationals senaste rapport "Global Capital Markets 2021 Investor Outlook" är investerare i stor utsträckning optimistiska när det gäller återhämtningen på marknaden för 2021. Colliers förutspår en 50-procentig ökning av den globala investeringsaktiviteten under andra halvåret, vilket pekar på ett brett förtroende för fastighetsmarknaden till följd av den senaste utvecklingen av vaccinet och global geopolitisk stabilitet.
– De internationella investerarna stod för knappt 30 procent av omsättningen i Sverige under 2020, trots rådande reserestriktioner. Vi kommer sannolikt att se lättnader i resandet under året och detta kommer leda till att både befintliga och nya investerare kommer att göra nya och fler affärer i Sverige. Fokus kommer precis som under 2020 att vara förvärv av kontor, logistik och bostäder, säger Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY