Image
Lena Apler.
Lena Apler. Bild: Collector

Collector investerar i Nordkap

Bolag Collector, med Balder som huvudägare, investerar i den molnbaserade treasurylösningen Nordkap, som främst vänder sig till fastighetsbolag.
Publicerad den 7 Februari 2017

Collector Bank kommer att använda tjänsten och blir pilot för anpassning av lösningen för finansiella företag. Nordkap kräver ingen installation hos kunden och i kombination med det användarvänliga gränssnittet skapar detta ett kostnadseffektivt finansverktyg.

- Nordkap är ytterligare ett exempel på hur en molnbaserad tjänst kan förenkla hanteringen av stor datamängd och komplicerad materia. Nordkap har hittat en nisch med jättestor tillväxtpotential globalt. Collector Bank ska nu tillämpa Nordkaps lösning i den egna verksamheten, vilket vi ser fram emot för att ytterligare underlätta och förfina vår skuldhantering till att börja med, säger Lena Apler, grundare och styrelseordförande i Collector.

Collector samarbetar idag med flera fin tech-bolag. För att möjliggöra en fortsatt hög innovationstakt investerar Collector genom Collector Ventures i unga bolag inom fin tech med utpräglad digital inriktning.

- Nordkap är stolta över att arbeta med Collector Bank och ser en stor potential i samarbetet. Collector är en modern bank som delar vårt tänk hur en treasury-plattform skall utformas för att bemöta framtiden. Nordkap är inne i en expansiv fas och en partner som Collector känns helt rätt i detta skede, säger Rikard Hjelm, vd för Nordkap.

- Vi ser den fortsatta investeringen som extremt intressant på grund av den unika position som Nordkap har tagit som ett treasurysystem för framförallt fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Positionen har man byggt upp under kort tid och värdet man levererar till sina kunder är väldigt stort. Den fortsatta internationaliseringen av Nordkap och breddande av produkter kommer ge den etablerade banksektorn en tuff match, säger Johan Lundberg, CEO NFT Ventures, som också investerar i Nordkap.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige