Image
Kvarter 10 i Kallebäcks terrasser.
Kvarter 10 i Kallebäcks terrasser. Bild: Liljewall Arkitekter

Colive till Kallebäcks terrasser

Bygg/Arkitektur Wallenstam har nu fått bygglov för tolv delningslägenheter med 121 colivingrum som hyrs ut av Colive.
Publicerad den 25 Maj 2021

Hösten 2022 välkomnas hyresgästerna till Colives första colivingbostäder i Kallebäcks Terrasser. Hyresgästerna kommer att bo i privata rum med egen toalett och dusch och delar gemensamma sociala utrymmen och kök inom varje delningslägenhet.
– Det är väldigt roligt att nu vara igång med byggnationen av colivingbostäder i Kallebäcks Terrasser tillsammans med Colive. Att kunna bidra till nya boendeformer, så att fler unga människor kan komma in på bostadsmarknaden, i en ny spännande, social boendemiljö är ett bidrag i vårt sociala hållbarhetsfokus som känns både viktigt och helt rätt inför framtiden, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Det blir i Kvarter 10, Hållbarheten, som colivingbostäderna byggs. Det är ett halvslutet kvarter med sex trapphus, varav två är designade för coliving. Där inryms 121 colivingrum fördelat på tolv delningslägenheter. Utöver det omfattar kvarteret även 73 hyreslägenheter.
– För oss är det en stor milstolpe att ha medverkat till att vi inom kort kan erbjuda unga människor ett socialt och flexibelt boende med hög boendestandard i Göteborg. Ansöker gör man smidigt via colive.se, säger Katarina Liljestam Beyer, COO och medgrundare på Colive.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige