Image
Peter Norhammar, förvaltare och Erik Lundkvist, kapitalförvaltningschef, Coeli.
Peter Norhammar, förvaltare och Erik Lundkvist, kapitalförvaltningschef, Coeli. Bild: Coeli

Coeli lanserar ny fastighetsfond med toppförvaltaren

Ekonomi/Finansiering Mitt i all skepsis runt fastigheter startar Coeli en ny fastighetsfond tillsammans med toppförvaltaren inom sektorn, Peter Norhammar. Syftet med fonden är att fånga en väntad marknadsuppgång i ett marknadsläge där förvaltarna ser goda förutsättningar till återhämtning när räntorna är på väg ner, samtidigt som många av fastighetsbolagen mår fundamentalt bra.
Publicerad den 17 Juni 2024

Med Peter Norhammar som förvaltare startar nu Coeli fonden Coeli Norhammar Property L/S Fund, tillsammans med NRP Anaxo Management A/S. Det är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar i nordiska fastighetssaktier som även har inslag av exponering mot övriga Europa. Fonden förvaltas av fastighetsexperten Peter Norhammar som i över 20 år har förvaltat fastighetsfonder med en välbeprövad investeringsprocess. Coeli Norhammar Property L/S Fund är en alternativ investeringsfond som exklusivt erbjuds till Coelis kunder.
– Ett av våra absolut viktigaste uppdrag är att tillhandahålla ett stort värdeskapande till våra kunder, säger Erik Bäckström, vice vd på Coeli Group. Partnerskapet med NRP och Peter Norhammar är ett bra exempel på hur vi, genom vår affärsmodell och starka plattform, skapar unika investeringsmöjligheter med hög kvalitet i förvaltningen.
– Under drygt 20 år har jag lagt den största delen av min tid på analys och förvaltning av bygg- och fastighetsbolag. Fastigheter är ett tillgångsslag med mycket stark historisk avkastning och det känns fantastiskt kul att tillsammans med Coeli lansera en ny fond i det unika marknadsläge som vi nu ser i fastighetsmarknaden, säger Peter Norhammar, förvaltare av Coeli Norhammar Property L/S Fund.

Fonden har en investeringshorisont på ett till tre år och kommer att ha en koncentrerad portfölj med cirka 10-20 bolag, främst inom den nordiska fastighetssektorn, där urvalet bestäms utifrån fundamental analys.Vilka bolag som fonden investerar i anpassad hela tiden efter den aktuella konjunkturen och ränteläget, samt genom noggranna analyser och prognoser om framtiden. Även hållbarhet är en viktig del i förvaltningen, Coeli Norhammar Property L/S Fund är en artikel 8-fond med ESG-egenskaper och har ett integrerat samt systematiskt tillvägagångssätt föratt bedöma hållbarhet.
– Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder nya investeringsmöjligheter i en sektor med hög avkastningspotential, med en toppförvaltare som har lång erfarenhet av att prestera bättre än marknaden. Fastighetsaktier hör till de sektorer som genererar högre avkastning än börsen i genomsnitt över tid och det finns en stark drivkraft för tillväxt och med det unika marknadsläget. Peter har djup sektorexpertis och lång erfarenhet av aktiemarknaden, vilket blir avgörande i att investera i rätt bolag som kan dra mest nytta av återhämtningen, säger Erik Lundkvist, kapitalförvaltningschef på Coeli.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så efterfrågat är det statliga stödet för omvandling av lokaler

Ekonomi/Finansiering Under tre månader har kommuner kunnat söka stöd för planläggning av småhus och omvandling av lokaler till bostäder. Fastighetssverige har tittat närmre på hur eftersökt stödet har varit.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige