Image

Catena köper i Jönköping

Transaktioner Catena köper 29 000 kvadratmeter logistik i Torsvik, Jönköping.
Publicerad den 16 Juni 2015
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Catena har tecknat avtal om att förvärva, via en bolagsaffär, Tahe 1:64 i Jönköping till ett underliggande fastighetsvärde om 60 miljoner kronor från Piplöken 3 AB.

På fastigheten, som är väl belägen i Torsviks industriområde strax söder om Jönköping och i nära anslutning till E4, finns ett logistiklager om drygt 29 000 kvadratmeter.

Fastigheten har tre hyreskontrakt som samtliga löper till 2017-08-31. Nuvarande hyresintäkt uppgår till cirka 15 miljoner kronor per år.

- Fastigheten Tahe 1:64 passar väl in i Catenas bestånd, stärker vår närvaro i Jönköping och ger oss härutöver även en möjlighet att bygga ytterligare 17 000 kvadratmeter på den byggrätt som finns på fastigheten, säger vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige