Image

Catena köper i Jönköping

Transaktioner Catena köper 29 000 kvadratmeter logistik i Torsvik, Jönköping.
Publicerad den 16 Juni 2015
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Catena har tecknat avtal om att förvärva, via en bolagsaffär, Tahe 1:64 i Jönköping till ett underliggande fastighetsvärde om 60 miljoner kronor från Piplöken 3 AB.

På fastigheten, som är väl belägen i Torsviks industriområde strax söder om Jönköping och i nära anslutning till E4, finns ett logistiklager om drygt 29 000 kvadratmeter.

Fastigheten har tre hyreskontrakt som samtliga löper till 2017-08-31. Nuvarande hyresintäkt uppgår till cirka 15 miljoner kronor per år.

- Fastigheten Tahe 1:64 passar väl in i Catenas bestånd, stärker vår närvaro i Jönköping och ger oss härutöver även en möjlighet att bygga ytterligare 17 000 kvadratmeter på den byggrätt som finns på fastigheten, säger vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige