Image

Catena ger två kronor i utdelning

Bolag Catena ger två kronor i utdelning, en fördubbling jämfört med föregående år.
Publicerad den 27 Februari 2014

Fastighetsintäkterna uppgick under året till 316,8 miljoner kronor (286,2).

Driftsöverskottet uppgick till 221,3 miljoner kronor (184,9).

Årets resultat blev 138,4 miljoner kronor (220,3) motsvarande ett resultat per aktie på 9,81 kronor (19,26) varav värdeförändringar på fastigheter ingår med 33,3 miljoner kronor (53,5).

Vd Gustaf Hermelin kommenterar:

- 2013 blev ett minst sagt händelserikt år för Catena. Verksamheten under årets inledande nio månader bestod i huvudsak av att bevaka den pågående planprocessen för fastigheten Stora Frösunda samt se om hyresgästen Bilia. I månadsskiftet september/oktober förvärvades Brinovas bestånd av logistikfastigheter och i samband med detta tillträdde jag och merparten av organisationen från Brinova nya tjänster i Catena. Kompletterat med några nyrekryteringar har vi fått ihop ett komplett och snabbfotat lag med stor kunskap inom såväl logistik- som fastighetssektor och med lång erfarenhet av att utveckla och driva börsbolag. Resultat och nyckeltal speglar inte den totala effekten efter vårt samgående med Catena. Den fulla effekten kommer att uppnås först under nästa år, då helårseffekter av bland andra färdigställda projekt slår ut. Nyemissionen i samband med förvärvet ger nyckeltal som inte blir direkt jämförbara mellan åren utan en djupare analys.

- Sammanfattningsvis så känns det som att vi redan har det mesta under kontroll och noterar såväl förbättrat driftsöverskott så väl som högre överskottsgrad. Detta gör att vi kan fortsätta växa genom såväl förvärv som genom att utveckla nya rationella och optimalt belägna logistikfastigheter. I en värld av allt tuffare konkurrens baseras vårt berättigande som leverantör på vår förmåga att hjälpa våra kunder att bli än mer rationella för att sänka sina kostnader. Samtidigt bygger vårt långsiktiga berättigande som börsbolag på vår förmåga att skapa högre avkastning än andra bolag. Vi är rustade för att lyckas med båda uppgifterna och ser fram emot ett spännande 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige