Image

Catella startar nytt affärsområde i Frankrike

Bolag Catella etablerar kapitalförvaltning inom fastighetssektorn i Frankrike med start under våren 2014. Verksamheten kommer att drivas under ledning av François Brisset, tidigare vd och en av grundarna av DTZ Asset Management.
Publicerad den 10 December 2013

- För att bygga vidare på Catellas starka position inom fastighetsrådgivning på den franska marknaden etablerar vi nu kapitalförvaltning inom fastighetssektorn. Frankrike är en av Catellas viktigaste marknader. Det faktum att etableringen kommer att ske tillsammans med ett av Frankrikes främsta och mest kvalificerade team inom området, under ledning av François Brisset, gör det än mer spännande, säger Johan Ericsson, vd och koncernchef på Catella.

François Brisset blir chef för den nya verksamheten. François Brisset var tidigare vd och en av grundarna av DTZ Asset Management. Han har även haft olika ledande befattningar inom Goldman Sachs/Archon, E&Y och Credit Foncier.

Den nya enheten kommer att fokusera på kapitalförvaltning inom fastighetssektorn på uppdrag av franska och utländska investerare.

- Vi vill möta en ökande efterfrågan från investerare för skräddarsydda investeringar, genom att strukturera, organisera och hantera investeringsinstrument på uppdrag av tredjepartsinvesterare. Vi kommer att vara aktiva inom både kommersiella fastigheter och bostäder, säger François Brisset, chef för Property Asset Management i Frankrike.

FAKTA
Catella har en verksamhet inom kapitalförvaltning i Europa med 5 miljarder euro under förvaltning, varav 2 miljarder euro avser fastigheter. Kapitalförvaltningen inom fastigheter består huvudsakligen av reglerade fastighetsfonder som förvaltas i München. Den franska verksamheten kommer att komplettera koncernens erbjudande inom fastighetstjänster i Europa. Kapitalförvaltningsdelen kommer att vara oberoende till Catellas fastighetsrådgivning i Frankrike och verka från ett separat kontor i Paris.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY