Image
Christoffer Abramson.
Christoffer Abramson. Bild: Catella

Catella förvärvar mark och tecknar hyresavtal i Vaggeryd

Uthyrning I juni 2020 kommunicerade Catella, i linje med bolagets starkare fokus mot fastigheter, att man avser investera 500 miljoner kronor för att utveckla en logistikfastighet i Norrköpings kommun genom bolaget Infrahubs Fastighet 2 AB. Investeringen är ett led i Catellas strategi att utveckla moderna logistikfastigheter. Infrahubs Fastighet 4 AB har nu tecknat bolagets nästa stora avtal.
Publicerad den 1 April 2021

Som ett första steg förvärvades i juni 2020 ett 170 000 kvadratmeter stort markområde i Norrköpings kommun. Där pågår nu arbetet med att färdigställa en logistikfastighet om cirka 70 000 kvadratmeter som är fullt uthyrd till Postnord TPL AB och hyresavtalet löper på tio år.

Infrahubs Fastighet 4 AB har i dag förvärvat 76 000 kvadratmeter mark av Vaggeryds kommun, med en option på ytterligare 53 000 kvadratmeter angränsande mark. I första fasen kommer Infrahubs att utveckla en fastighet om 45 000 kvadratmeter där en hyresgäst tecknat hyreskontrakt från och med 1 september 2022 till 30 november 2032. Markförvärvet med Vaggeryds kommun omfattar också en option på ytterligare 35 000 kvadratmeter logistikfastighet på ett 53 000 kvadratmeter angränsande markområde samt även en reservering på ytterligare 113 000 kvadratmeter mark.
– Vi på Infrahubs är väldigt glada över markförvärvet och utvecklingen av ytterligare en ny modern logistikanläggning. Vi har haft en mycket god dialog med Vaggeryds kommun längs vägen och ser framemot fortsatt samarbete med dem och den framtida hyresgästen, säger Andreas Ekberg, grundare och operativ chef på Infrahubs.
– Den här affären är en viktig markör för Catellas nya strategi med fokus mot fastighetsinvesteringar inom affärsområdet Principal Investments. Markförvärvet i Vaggeryd och det tillhörande hyresavtalet innebär att Catella, i det här fallet genom Infrahubs, möter marknadens behov av attraktiva logistikfastigheter med höga krav på läge och moderna kvalitetslösningar. Vi ser fortsatt stora möjligheter för framtida produkter med god avkastning inom logistiksegmentet, säger Christoffer Abramson, CFO och tillträdande vd på Catella.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige