Image
Christoffer Abramson, vd på Catella.

Så vill Christoffer Abramson bredda Catellas portfölj

Bolag Fastighetssveriges reporter fick en unik möjlighet att sitta ner med Catellas vd Christoffer Abramson för ett samtal om hälsoprognosen för fastighetsmarknaden i stort, hur Catella rustar för framtiden och hur han vill att deras projektportfölj utvecklas framöver.
– Vi ska följa och leda utvecklingen, säger han.


Det blir vd-byte på Catella när Jacob Bruzelius lämnar över posten till Daniel Gorosch

Daniel Gorosch blir ny vd på Catella

Karriär Catella utser Daniel Gorosch som ny vd för Corporate Finance Sverige. Nuvarande vd Jacob Bruzelius, kommer därmed att helhjärtat fokusera på bolagets framgångsrika erbjudande inom Debt Capital Markets.


Christoffer Abramson, vd för Catella.

Historiska låga transaktionsnivåer påverkar Catella på alla fronter

Bolag Transaktionsmarknad på rekordlåga nivåer och stora klyftor mellan köpare och säljare påverkar Catella på alla fronter. Vd Christoffer Abramson delar med sig av sin analys av läget framöver och hur han ser på den svenska och danska marknaden gällande deras egna projekt.


Christoffer Abramson, vd för Catella.

Catella förvärvar majoriteten av aktierna i Aquila

Transaktioner Catella har idag ingått avtal om förvärv av 60 procent av aktierna i Aquila Group för cirka 9,6 miljoner euro. Aquila Group består av Aquila Asset Management och fastighetsfondförvaltaren Axipit Real Estate Partners, med totalt 1,4 miljarder euro i förvaltade tillgångar.


Catella rekryterar Gianluca Romano som Head of Capital Raising

Bolag Fastighetsrådgivaren Catella har utsett Gianluca Romano till Head of Capital Raising, med start i april.


Jacob Bruzelius, chef för Catella Corporate Finance.

Catella: Viktiga veckor väntar för transaktionssugna bolag

Bolag Catella spår en fortsatt avvaktande transaktionsmarknad en tid framöver, samtidigt som chefen för Corporate Finance, Jacob Bruzelius, berättar för Fastighetssverige att de kommande veckorna kan ge svar på en viktig fråga för de svenska fastighetsbolagen.


Christoffer Abramson.

Starkt kvartal för Catellas transaktionsrådgivning

Bolag Catella Corporate Finances intäkterna ökade med närmare 80 procent i Q2 till 188 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades till 43 mkr (-3).


Christoffer Abramson.

Catella förvärvar mark och tecknar hyresavtal i Vaggeryd

Uthyrning I juni 2020 kommunicerade Catella, i linje med bolagets starkare fokus mot fastigheter, att man avser investera 500 miljoner kronor för att utveckla en logistikfastighet i Norrköpings kommun genom bolaget Infrahubs Fastighet 2 AB. Investeringen är ett led i Catellas strategi att utveckla moderna logistikfastigheter. Infrahubs Fastighet 4 AB har nu tecknat bolagets nästa stora avtal.


Christoffer Abramson.

Christoffer Abramson utses till ny vd och koncernchef på Catella

Bolag Catellas styrelse har utsett Christoffer Abramson till ny vd och koncernchef för Catella-koncernen. Han är sedan oktober 2020 CFO på Catella och tillträder sin nya roll senast i samband med årsstämman den 25 maj 2021.


Christoffer Abramson.

Han blir ny CFO på Catella

Bolag Christoffer Abramson har utsetts till Chief Financial Officer och medlem av koncernledningen på Catella. Han kommer närmast från en roll som CFO på EF Real Estate Holdings i Boston.