Image

Castellum lyfter Sternshuset i Norrköping

Bygg/Arkitektur En omfattande ansiktslyftning av Castellums Fastighet kv, Diket – med Nordea som största hyresgäst – i Norrköping påbörjas i vår.
Publicerad den 29 Oktober 2018
Sternshuset i Norrköping. Bild: Castellum
Sternshuset i Norrköping.

Kvarteret Diket byggdes 1943 som ett tidstypiskt kontorshus. Castellum förvärvade fastigheten av Heimstaden under 2015/16.

Fastigheten som i folkmun är känd som "Sternshuset" har ett av stadens mest centrala lägen med adress hörnet Drottninggatan/S:t Persgatan. Byggnadens fasad och bankentré är vänd mot huvudstråket i centrala Norrköping.

Diket 7 kommer till våren med sin nya fasad och sina stora glaspartier att bli ett nytt landmärke i Norrköping.

– Vår ambition med renoveringen är att återgå till fastighetens ursprungliga färg och samtidigt addera en nutida touch med hjälp av de höga och inbjudande fönsterpartierna. Att bevara det som en gång var och samtidigt ge ett avtryck från nutiden. Satsningen är helt i linje med Castellums ambition att vara en aktiv part i Norrköpings stadsutveckling, säger Cecilia S Aldén affärsområdeschef på Castellum.

I Norrköping äger och förvaltar Castellum 16 fastigheter om sammanlagt cirka 123 500 kvadratmeter till ett värde om cirka 1,5 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige