Image

Campus Flemingsberg får fler studentbostäder

Bygg/Arkitektur Byggvesta har tecknat avtal med Stiftelsen Clara inom Stockholm läns landsting om förvärv av mark på Campus Flemingsberg, för att bygga ytterligare cirka 400 student- och forskarlägenheter och med ambitionen bidra till att fortsätta skapa ett av Sveriges främsta campus.
Publicerad den 21 September 2017
Innergård på Byggvestas färdigställda första etapp på Campus Flemingsberg. Bild: Byggvesta
Innergård på Byggvestas färdigställda första etapp på Campus Flemingsberg.

I anslutning till den nya entrén till Campus Flemingsberg och Karolinska Huddinge planerar Byggvesta att bygga ytterligare cirka 400 lägenheter. Med hjälp av huskropparna kan man rama in och skapa ett levande campusområde där studenter och forskare kan bo och umgås. De nya husen blir ett tillägg till de drygt 430 lägenheter som Byggvesta redan har på området, där de första inflyttningarna just nu pågår.

– Jag är väldigt glad över att vi kan bidra till ett mer levande campus. Behovet av studentbostäder i Stockholmsregionen är stort och nu kommer fler studenter få möjlighet att bo på campusområdet. För att Stockholms län ska fortsätta att vara en av landets ledande kunskapsregioner måste vi få fler bostäder. Att vi kan bidra med detta genom markförsäljning till Byggvesta är väldigt positivt, säger Paul Lindquist, ordförande i Stiftelsen Clara och fastighets- och investeringslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige