Image

Bygger trekantigt i Lund

Bygg/Arkitektur Sithel Fastighetsutveckling uppför 42 nya bostadsrättslägenheter i centrala Lund. NCC har fått byggordern, värd drygt 50 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2015
BRF Spettet. Bild: Zoom Arkitekter
BRF Spettet.

– Huset kommer att byggas på en hörntomt så byggnadens utseende är väldigt speciellt. Formen är trekantig för att utnyttja maximalt av ytan. Lägenheterna högst upp är riktigt häftiga, de kommer att ha stora terrasser med utsikt över stan, säger Kristian Jansson, affärschef på NCC.

BRF Spettet blir en byggnad i fem våningar bestående av ettor, etagelägenheter och takvåningar. Huset byggs i hörnet mellan Byggmästaregatan och Slöjdgatan. Lägenheternas yta är på mellan 24 och 110 kvadratmeter och utrustas med balkong, fransk balkong eller takterrass.

Efterfrågan på bostäder i Lund är stor, inte minst bland de drygt 40 000 studenter som studerar på universitetet.

– Merparten av lägenheterna är av mindre storlek, så vi tror att många studenter kommer att flytta hit. Det är ett stenkast från universitetet och kommunikationer så läget är perfekt för dem. De större lägenheterna kommer att locka till sig äldre par som säljer villan och vill ha en uteplats eller stor balkong. Det händer mycket i Lund nu, många bostäder, kontor och andra hus kommer att byggas framöver, säger Joakim Lindahl, ägare av Sithel Fastighetsutveckling.

Byggarbetet sätter igång i augusti och beräknas vara klart i oktober 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige