Image
Bild: Bygg-Göta

Bygg-Göta tecknar avtal med ny hyresgäst till Pagodenområdet

Uthyrning Hapag Lloyd blir första hyresgästen i det nybyggda tegelhuset inne på gården med adress Kämpegatan 8.
Publicerad den 24 Mars 2021

Det nya kontoret är en takvåning på cirka 350 kvadratmeter med terrass och utsikt över både nya Hisingsbron och stan.

Pagodenområdet har blivit populärt med sin industriella karaktär och en mix av arkitektur, härlig gårdsmiljö, aktiviteter och bra restauranger.

Kristoffer Hellstrand, Sverigechef på Hapag Lloyd, om processen med att hitta nytt kontor och vad som till slut avgjorde att valet föll på Kämpegatan:
– När vi började att leta nytt kontor sökte vi över hela Göteborg till att börja med. Efter att vi varit och besökt ett tjugotal olika lokaler och fått information från Trafikkontoret om alla projekt som kommer pågå framöver satte vi upp en kravspec, säger han.

Absolut viktigast var närhet till kollektivtrafik. Man ville även ha ett bra utbud av restauranger, parkeringsmöjligheter för anställda och besökare och träningsmöjligheter.

– När vi sedan satte oss ner och gick igenom utbudet blev valet ganska enkelt. Vad är mer centralt gällande kollektivtrafiken än Centralstationen som är gångavstånd från kontoret. Hit kan alla ta sig vart man än befinner sig och det är enkelt att parkera både för anställda och besökare, säger Kristoffer Hellstrand och poängterar att närheten till restaurang Pagoden och möjlighet till utomusträning och padel också bidrog till valet.

– Bonus blev att det är nybyggt, och ligger inte så långt bort från vårat befintliga kontor. Men ändå så pass mycket närmare centrum att det gör skillnad. När vi hade bestämt oss för Kämpegatan började vi fundera på hur vi skulle kunna göra det lika fint inne på kontoret som omgivningen utanför. Efter att vi fått in lite olika förslag från inredningsexperter fastnade vi för Yoozd, som är en firma som har "Mesta möjliga värde för minsta möjliga klimatpåverkan", som motto.

– Istället för att köpa allt nytt så använder vi delar från vårat befintliga kontor och bygger nya möbler. Vi använder motorerna i våra befintliga höj- och sänkbara bord och sätter dit en ny bänkskiva. Vi målar och lackar om vissa möbler osv. Naturligtvis blir det även nytt. Men vi kommer ha en blandning med nytt, renoverat och gammalt.

Inflyttning för Hapag Lloyd blir i Juni 2021 precis lagom till att padelbanan kommer på plats.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige