Image
Merkurhuset Platzer

Etraveli Group blir största hyresgäst i nyrestaurerade Merkurhuset

Uthyrning Under 2021 stod det kontrastrika kvarteret Merkur klart, med en ny byggnad sammanfogad med den befintliga. I mars 2023 fick byggnaden Kasper Salin-priset för bästa byggnadsverk. Nu har Etraveli Group tecknat ett 3-årigt hyresavtal om 2 200 kvadratmeter med fastighetsägarna Platzer och Bygg-Göta.


Under det året som kriget pågått har Henrik Saxborn varit på plats vid gränsen mellan Polen och Ukraina vid fem tillfällen för att hjälpa flyktingar från kriget att komma säkert till Sverige.

Saxborn: "Jag ger mig inte innan Putin ger sig"

Bolag Den tidigare Castellum-vd:n berättar för Fastighetssverige om sitt djupa engagemang för Ukraina-flyktingar, ett arbete som nu pågått i nära ett års tid. Han berättar om vittnesmål, lärdomar och om utmaningarna som uppstår för de ukrainare som nu befinner sig i Sverige. Den här veckan deltar han även i en stor insamling tillsammans med Bygg-Göta för att få ihop pengar till fler skottsäkra ambulanser som ska skickas till Ukraina.


Jacob Torell och Erik Selin

Next Step Group säljer fastighetsbestånd

Bolag Next Step Group säljer sin del av fastighetsbeståndet i Nya Hovås till Bygg-Göta Fastigheter. Samtidigt ökar Balder och Jacob Torell sitt ägande i Next Step Group.


Nodi kontorshus är årets bästa byggnadsverk i Göteborg.

Göteborgs bästa byggnadsverk 2022 har korats

Bygg/Arkitektur Varje år koras Göteborgs bästa byggnadsverk och en byggaktör får ta emot pris ur Per och Alma Olssons fond. Bästa byggnadsverk år 2022 blir Nodi kontorshus, där Next Step Group och Bygg-Göta är byggaktörer och White Arkitekter är arkitekter. Den vinnande byggnaden uppfyller fondens krav på en god gestaltad livsmiljö med särskild vikt på estetiska, miljömässiga och användarvänliga lösningar.


Hotell Avalon

Stureplansgruppen tar över ikoniskt hotell i Göteborg

Bolag Stureplansgruppen startar det nya året med en etablering och ett första hotell i Göteborg. Det är inget mindre än det ikoniska Avalon Hotel.


Bygg-Göta fyller upp i Göteborg.

Blue Tomato gör Sverigepremiär hos Bygg-Göta

Uthyrning Den sista butiken i Bygg-Götas stora ombyggnad på Kungsgatan/Vallgatan hyrs av det österrikiska brädsportsföretaget Blue Tomato.


Modeföretag flyttar till Merkurhuset.

Modeföretag flyttar till Merkurhuset

Uthyrning Merkurhuset på Skeppsbron fortsätter att locka Göteborgs kreativa spjutspets. Modeföretaget Axel Arigato gör reklambyrån Forsman & Bodenfors sällskap och flyttar in i den nya delen av Merkur, som nu byggts ihop med den äldre slottsliknande byggnaden från 1897. Fastigheten samägs av Platzer och Bygg-Göta.


På adresserna Kungsgatan 47-49 och Kungsgatan 51 i centrala Göteborg har Bygg-Göta genomfört en omfattade renovering under pandemin och nu är alla lokaler utom en fullt uthyrda.

Bygg-Götas shopping-förvandling nästan klar – bara en vakant yta kvar

Uthyrning På adresserna Kungsgatan 47-49 och Kungsgatan 51 i centrala Göteborg genomförde Bygg-Göta en omfattade renovering tidigare under pandemin och nu är alla lokaler utom en fullt uthyrda. För Fastighetssverige berättar uthyrningschefen och vice vd:n Linda Neidert om hur bolaget lyckats förvandla en tidigare trist galleria till ett levande shoppingstråk.


Bygg-Göta har förvärvat en större handelsfastighet i Sisjön i sydvästra Göteborg.

Bygg-Göta förvärvar handel för 650 miljoner i Göteborg

Transaktioner Bygg-Göta har förvärvat en större handelsfastighet i Sisjön i sydvästra Göteborg – ett av Sveriges främsta externhandelsområden. Säljer gör Alaska Real Estate. Panreal har agerat rådgivare i affären.


Till vänster syns en gestaltning från Bygg-Götas första ansökan. Bilden visar en byggnad på cirka 30 våningar i nationalromantisk stil inspirerad av New Yorks tegelskrapor. I den nya ansökan har höjden sänkts till 16 våningar. Till höger syns byggnaden som den ser ut idag.

Här är nästa höghus-satsning i Göteborg: "New York-inspirerat"

Bygg/Arkitektur Göteborgsromantiska Gullbergsvass håller på att få sig ett rejält ansiktslyft och nu kan Fastighetssverige berätta att en del av den fortsatta utvecklingen kan bli ett 16 våningar högt kontorshus. Bakom projektet står det lokala fastighetsbolaget Bygg-Göta som äger den berörda fastigheten inom det välkända Pagoden-området. Exklusivt för Fastighetssverige berättar vice vd:n Linda Neidert om ambitionen med det färska projektet och dess framtid.


Rituals tar plats i Bygg-Götas nysatsning på Kungsgatan i Göteborg.

Skönhetsjätte tar plats i Bygg-Götas nysatsning

Uthyrning Tar plats i attraktivt CBD-läge när lokala spelaren tar sats igen.


Kämpegatan 10 i Pagodenområdet.

Bygg-Göta fyller upp med Precisely

Uthyrning Precisely växlar upp och satsar på ett nytt unikt kontor med plats för möten och välmående på arbetsplatsen i Pagodenområdet.


Intunio flyttar in hos Bygg-Göta.

Bygg-Göta hyr ut 775 kvadratmeter i centrala Göteborg

Uthyrning Intunio flyttar in hos Bygg-Göta.


Bygg-Göta tecknar avtal med ny hyresgäst till Pagodenområdet

Uthyrning Hapag Lloyd blir första hyresgästen i det nybyggda tegelhuset inne på gården med adress Kämpegatan 8.


Kämpegatan 10 i Pagodenområdet.

The Techno Creatives flyttar till Bygg-Götas kreativa hub

Uthyrning Tar plats i Pagodenområdet.


Efter att ha varit omgiven av jättebygget av Marieholmstunneln radar Bygg-Göta nu upp uthyrningar i fastigheten Backa 19:1.

Radar upp uthyrningar efter grannens jätteprojekt

Uthyrning Bolaget som äger och förvaltar cirka 450 000 kvadratmeter i Göteborgsområdet har fått lysande skyltläge efter grannens ombyggnad.


Ny aktör tar plats hos Bygg-Göta.

Internationell uppstickare öppnar i centrala Göteborg

Uthyrning Holländsk aktör öppnar sin andra butik i Sverige.


Kämpegatan 10.

Bygg-Göta hyr ut 3 200 kvadratmeter

Uthyrning Bygg-Göta tecknar avtal med teknik- och it-konsultföretaget Alten om cirka 3 200 kvadratmeter kontor i centrala Göteborg.


Viu öppnar i Bygg-Götas fastighet Inom Vallgraven 24:1.

Därför valde den växande butikskedjan Bygg-Göta

Handel För Fastighetssverige berättar teamet bakom expansiva Viu Eyewear – som nyligen slog upp portarna för sin tredje enhet i Sverige – varför man föll för Korsgatan i Göteborg: "Mellan kommersiellt och coolt".


Bygg-Göta köper Bauhaus i Sisjön

Transaktioner Bygg-Göta köper Bauhausfastigheten i Sisjön, södra Göteborg, av Alaska Fastigheter.