Image

Bucht lämnar Skanska för Headlight International

Bolag Marie Bucht har anställts som chefsrekryteringskonsult och Partner på Headlight International i Stockholm. Hon kommer att tillträda första november 2015 och huvudsakligen fokusera på rekryteringar inom bygg- och fastighetssektorn.
Publicerad den 18 September 2015
Marie Bucht lämnar Skanska för Headlight International. Bild: Newsec
Marie Bucht lämnar Skanska för Headlight International.

Marie (f 1967), som är civilekonom från Uppsala Universitet, kommer närmast från rollen som affärsutvecklingschef inom Skanska Infrastructure Development, där hon framförallt arbetat med att hitta förutsättningar för en långsiktig marknad för OPS i Norden. Dessförinnan arbetade hon som VP Business Intelligence inom NCC Property Development, men det är framförallt på Newsec som Marie spenderat huvuddelen av sin karriär inom branschen. Under perioden 1999-2012 arbetade hon på Newsec Advice, där hon under många år var vd och en framträdande talesperson kring frågor om den svenska fastighetsmarknaden.

– Med Maries gedigna förståelse för bygg- och fastighetsvärlden och hennes utmärkta nätverk inom densamma, kommer vi att kunna flytta fram positionerna i detta branschsegment, där vi under åren gjort ett antal intressanta rekryteringar, säger Peter Gullström, Managing Partner på Headlight International.

Marie Bucht:
– Under åren har jag trivts väldigt bra i konsultrollen i en dynamisk och entreprenöriell miljö, varför jag ser mycket fram emot att börja som Partner på Headlight International. Jag har under åren lärt känna bolaget både som kund, kandidat och tipsgivare varför det känns som ett attraktivt steg för mig. Kunden i fokus, rekrytering, organisationsutveckling och humankapital har alltid legat mig varmt om hjärtat och det skall bli spännande att ägna mig helhjärtat åt dessa frågor framöver.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige