Image

Brittisk fastighetsfrossa efter Brexit

Bolag Tre stora brittiska fastighetsfondförvaltare har satt stopp för investerare som vill ta ut sina pengar ur fonderna.
Publicerad den 6 Juli 2016

Standard Life, Aviva och M&G har samtliga stoppat handeln i sina fonder, efter att stor oro spridit sig på den engelska fastighetsmarknaden efter Brexit.

”Marknadsomständigheter, som påverkar hela fastighetssektorn, har resulterat i en akut likviditetsbrist”, skriver Aviva i ett e-post, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Standard Life var först ut med att stoppa handeln i sin UK Real Estate Fund, med fastigheter för över 30 miljarder kronor. Enligt bolaget ska beslutet nu omprövas var 28:e dag.

- Dominobrickorna håller på att börja falla i den brittiska fastighetsmarknaden, efter att ytterligare en till fond stänger för möjligheten för investerare att dra sig ur, sade Laith Khalaf, anaytiker på Hargreaves Lansdown, till Bloomberg News, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

- Det är troligen bara en tidsfråga innan vi får se flera andra fondförvaltare göra detsamma, kommenterade Laith Khalaf.

Analytiker har varnat för att värdet på kontorsfastigheter i London kan sjunka med 20 procent under de kommande tre åren, i kölvattnet av att landet lämnar EU.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige