Image

Brinovas aktieportfölj upp 60 procent

Bolag Värdet på Brinovas aktieportfölj ökade med 60 procent under 2010. Värdeökningen motsvarar 1 156 miljoner kronor. Brinova höjer utdelningen på sin egen aktie till 4,00 kronor (3,50).
Publicerad den 28 Februari 2011
Anders Silverbåge. Bild: Brinova. Bild: Brinova
Anders Silverbåge. Bild: Brinova.

Det egna kapitalet ökar till 143,1 kronor per aktie (92,6).

Soliditeten ökade till 48,5 procent (33,9).

Till följd av nettoförsäljningar av fastigheter med cirka 550 miljoner kronor minskar driftresultatet. På jämförbart fastighetsbestånd är driftresultatet stabilt.

2010 års resultat blev 276,8 miljoner kronor (312,1) varav värdeförändringar
ingår med 55,9 miljoner kronor (75,2).

Räntesatsen per 2010-12-31 uppgick till 2,47 procent på utestående låneskulder.
Brinovas fastighetsvärde uppgick vid årsskiftet till 3 885 miljoner kronor.

- Brinovas aktie har utvecklats bra under hösten. Det har också bolagen i vår aktieportfölj gjort, vilket kommer att ge oss ett positivt kassaflöde under våren genom utdelningarna i portföljen. Värdet i aktieportföljen har under året ökat med 60 procent motsvarande ett värde om 1 156 miljoner kronor. I alla de bolag som Brinova har ett stort ägande, finns kompetenta organisationer och de har en spännande utvecklingspotential som vi följer noga, säger Brinovas vd Anders Silverbåge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige