Image
Per Johansson, vd för Brinova
Per Johansson, vd för Brinova Bild: Brinova

Brinova lugnar marknaden

Bolag Brinova går ut med information om bolagets verksamhet i de oroliga tiderna, under rubriken; Fortsatta goda utsikter trots en orolig tid.
Publicerad den 20 Mars 2020

Brinova skriver:
"Just nu befinner vi oss i speciella tider där många verksamheter påverkas av spridningen av Covid-19. Brinova står starkt, vi har en stark balansräkning och en finansiell styrka som bedöms kunna möta de utmaningar som vi kan ställas inför.

Våra tillgångar består främst av hyresbostäder och samhällsfastigheter med långa avtal med kommun, region och stat, vilket säkerställer fortsatta stabila kassaflöden. 85 procent av fastighetsvärdet består av dessa två tillgångsslag.

Vi har en trygg bankfinansiering samt goda och långa relationer till våra samarbetspartners.

Efter genomgång av hela vår kundstock kan vi konstatera att andelen av hyresintäkterna som kommer från butiker och restauranger och som vi bedömer kan komma att påverkas av den rådande situationen är cirka 2,5 procent. Vi bedömer att detta kan komma att ge endast en marginell påverkan på våra intäkter.

Vi arbetar kontinuerligt med att analysera påverkan på den löpande verksamheten och i våra projekt. Vi har genomfört åtgärder för att minska smittspridningen, t ex begränsat hanteringen av felanmälningar till akuta åtgärder och infört möjlighet för arbete från hemmet.

Vi känner oss trygga och väl förberedda för att hantera situationen, inte minst med vår kompetenta och engagerade organisation."

Briova-aktien stängde på torsdagen på 19,15 kronor Den har fallit från cirka 35 kronor på en månad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY