Image
Brinova Arena Karlskrona.
Brinova Arena Karlskrona. Bild: Brinova

Brinova ger namn till den nya arenan i Karlskrona

Bolag Brinovas arena i Karlskrona kommer att heta Brinova Arena Karlskrona.
Publicerad den 19 Mars 2019

Projektet som pågått sedan 2016 är nu redo för invigning. En arena med en publikkapacitet om 2500 personer i huvudhallen och 600-700 åskådare i sidoarenan, och en area om 9 000 kvadratmeter där allt från konserter, handboll och skolidrott kommer att utövas. I arenan finns även en restaurang som även kommer att ge möjlighet för konferenser och mässarrangemang.

Arenan är belägen centralt på Trossö i Karlskrona och blir tillgänglig med allmänna kommunikationer och således inte bilberoende. Arenan är utrustad med Blekinges största takmonterade solcellsanläggning som kommer att försörja hela arenan med energi samt leverera överskottsenergi till det allmänna nätet.
Brinova äger arenan som är uthyrd till Karlskrona kommun på ett 25 årigt hyresavtal.

Invigningen sker den 1 juni då Sverige möter Slovakien i en VM-kvalmatch i handboll.

– Både vi och kommunen tyckte det var viktigt att få med Karlskrona i arenanamnet och redan från början har vi jobbat efter att även Brinova skulle vara med i namnet, säger Martin Wallin, enhetschef för Brinova i Karlskrona.

– Karlskronas nya eventarena är ett fantastiskt tillskott för att vår kommun ska fortsätta utvecklas som ett av Sveriges bästa besöksmål. Den ger oss stora möjligheter för inte bara idrott, events och konserter av högsta klass utan också för föreningsverksamhet och skolidrott, säger Sandra Bizzozero kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona

Vd Per Johansson kommenterar:
– Vi är stolta att vi har fått möjligheten och förtroendet att få genomföra detta fantastiska projekt i samarbete med kommunen. Arenan passar väl in i vår strategi att vara en långsiktig ägare och förvaltare av samhällsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige