Image

Botrygg rustar upp rivningshotade lägenheter i Gårda

Bygg/Arkitektur Botrygg får markanvisning för de tidigare rivningshotade kvarteren i Gårda, bredvid Liseberg i Göteborg. I och med beslutet tryggas nu 110 lägenheter.
Publicerad den 20 Maj 2015
Botrygg rustar upp de rivningshotade lägenheterna i Gårda i Göteborg. Bild: Botrygg
Botrygg rustar upp de rivningshotade lägenheterna i Gårda i Göteborg.

Beslut meddelades av fastighetsnämnden i mitten av maj. Botrygg går in i projektet för att bevara bostäderna och fortsatt erbjuda låg hyra.

– Vi är mycket glada över att få påbörja renovering av dessa fastigheter och även att få påbörja utredningen om bevarande området, säger Botrygg Göteborgs vd Joachim Arcari.

Efter 2-3 års kontakt med kommunen och politiker ser vi fram emot att påbörja arbetet.
Botrygg erhöll projektet i en öppen markanvisningstävling som Göteborgs stad anordnat. I bedömningen framgick det att företagets förslag var starkast när det gäller att lösa buller, luft och riskhantering för bostäderna. I utdrag från kommunens beslut framgick det att:

”Bedömningen är att Botrygg Göteborg AB har goda förutsättningar att tillsammans med staden ordentligt pröva möjligheterna för långsiktig bostadsanvändning i kvarteren Eken och Cedern och med hjälp av ny teknik och kreativa lösningar låta husen varsamt rustas upp i dialog med de boende.”

– De renoverade bostäderna skall renoveras varsamt och hyras ut till låg kostnad säger Joachim Arcari. För Botrygg är detta ett led i satsningen för ett socialt blandat boende, ett projekt som pågår även i Frihamnen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige