Image
Bild: Istock

Borgensmäll för Oscar Properties – långivare säger upp säkerställda lån till omedelbar betalning

Bolag Oscar Properties meddelar att två långivare till bolagets dotterbolag har sagt upp säkerställda lån uppgående till cirka 2,1 miljarder till omedelbar betalning.
Publicerad den 24 Oktober 2023

I ett pressmeddelande skriver bolaget att man har tagit emot meddelanden från två av sina seniora säkerställda långivare om uppsägning av säkerställda lån som vissa dotterbolag till bolaget har tagit upp och som Oscar Properties har ingått borgensåtagande för till omedelbar betalning till följd av uteblivna ränte- och avgiftsbetalningar.

I enlighet med meddelandena ska Oscar Properties återbetala lån om cirka 1,6 miljarder senast den 24 oktober 2023 respektive lån om cirka 485 miljoner senast den 6 november 2023.

Oscar Properties har fortsatt dialog med sina kreditgivare för att finna en lösning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige