Image

Billy Bergåker ny styrelseordförande för Archus

Bolag Efter 19 år som styrelseordförande för arkitektföretaget Archus lämnar Arne Kjellberg över ordförandeklubban till Billy Bergåker.
Publicerad den 26 Mars 2015

- Det har varit en fantastisk resa – Archus har vuxit, nya bolag och affärsområden har bildats, personalstyrkan har utökats och föryngrats. I dag finns Archus på flera orter och står inför nya utmaningar. Det känns därför helt rätt att lämna över till Billy Bergåker, säger Arne Kjellberg.

Archus startade 1986 av Johnnie Pettersson i Västerås som ett nytänkande arkitektföretag. Verksamheten har sedan kompletterats med Archus Bild, som stöttar både Archus och externa kunder med visuell kommunikation, samt Archus Development som arbetar som rådgivare, projekt- och fastighetsutvecklare. Archus finns i Västerås, Uppsala och Stockholm.

Billy Bergåker tillträdde som styrelseordförande för Archus i samband med bolagsstämman den 25 mars.

- Archus är ett välskött och expansivt företag som står inför intressanta vägval. Det ska bli roligt att få vara en del av utvecklingen, säger Billy Bergåker, som har bred erfarenhet efter flera år som vd och styrelseordförande i ägarledda företag.

Han har genomfört generationsskiften och har gedigen erfarenhet av utvecklings- och förändringsprocesser. Dessutom har han arbetat som bankchef i flera år.

- Det är kompetenser som vi på Archus kommer att ha stor nytta av den kommande tiden, säger Johnnie Pettersson, huvudägare och grundare av Archus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige