Image

Avancerad arkitektur till nytt lyxhotell

ARKITEKTUR Arkitektbyrån Semrén & Månsson tar hjälp av avancerad designplattform när det anrika Centralposthuset görs om till ett femstjärnigt lyxhotell. - Uppdraget att förvandla den 24 000 kvadratmeter stora byggnaden till hotell måste vara alla arkitektbyråers dröm, säger Peter Herder, uppdragsledare på Semrén & Månsson.
Publicerad den 31 Mars 2008

Turismen i Sverige ökar och därmed också efterfrågan på hotellrum. Som ett steg i att möta det växande boendebehovet görs det gamla Posthuset vid centralstationen i Göteborg om till hotell. Och inte vilket hotell som helst - utan ett femstjärnigt lyxhotell.

Bakom ritningarna står arkitektbyrån Semrén & Månsson.
Ritningarna har Semrén & Månsson tagit fram i Autodesks designprogram för arkitekter - AutoCAD Architecture. Byrån har arbetat med Autodesks produktsvit under många år och det är den plattform som arkitekterna trivs med.

- AutoCAD Architecture är särskilt utvecklat för arkitekter och utmärkt att jobba i. Programmet ger oss möjlighet att samordna bygget, vilket vi har nytta av när olika installationer ska göras. Då kan vi smidigt skicka över våra ritningar till övriga instanser och samarbetspartners, som ska förse byggnaden med VVS och ventilation, mäta akustiken eller se över brandsäkerheten, säger Peter Herder, uppdragsledare på Semrén & Månsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige