Image

Atea samlokaliserar i Kista

Bolag Efter ett lång och komplicerad samlokalisering har nu Ateas huvudkontor samlats på en adress i Kista. Tenant & Partner har agerat rådgivare och koordinator under projektet.
Publicerad den 16 Augusti 2013
Torbjörn Eriksson. Bild: Tenant and partner
Torbjörn Eriksson.

Atea bildades 2007 genom en sammanslagning av Atea, Topnordic och Ementor i alla nordiska länder. Företaget har sedan dess fortsatt att växa, både genom organisk tillväxt och genom förvärv, och är idag en av Nordens ledande leverantörer av IT-infrastruktur.

2010 förvärvade Atea IT-leverantören Portal, med lokaler om 4 000 kvadratmeter i Sköndal. Efter att ha organiserat och strukturerat om företaget började man 2012 arbetet med att samlokalisera verksamheterna.

Atea utökade sina lokaler på Kronobergsgränd 1 i Kista med ett våningsplan, och en lång flyttprocess inleddes. Projektet var komplicerat, då man i Sköndal huserade system och IT-tjänster som var kritiska för många av Ateas kunder. Verksamheten, och systemen, måste flyttas under full drift. Det innebar att man undan för undan fick flytta över system och medarbetare.

Atea anlitade Tenant & Partner för att övervaka och koordinera projektet. Verksamhetens respektive delar har under tre månader successivt flyttat in i Kista. Under juli månad gick det sista flyttlasset och hela verksamheten är nu samlad under ett tak.

- Det har varit oerhört stimulerande att arbeta med Ateas samlokalisering. Det gläder mig att företaget kunnat samla verksamheten i Kista, och att flytten genomförts utan några som helst störningar i driften, säger Torbjörn Eriksson, vd för Tenant & Partner.

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige