Image
Åsa Machado.
Åsa Machado. Bild: Sweco

Åsa Machado till Sweco Architects

Karriär Åsa Machado blir affärsområdesansvarig för miljöer för lärande på Sweco Architects.
Publicerad den 9 Januari 2019

I februari tillträder Åsa Machado sin nya tjänst på Sweco som affärsområdesansvarig för miljöer för lärande, hon kommer även att ingå i ledningen för verksamhetens nationella nätverk för just lärmiljöer. Åsa Machado har lång erfarenhet av att arbeta med dessa frågor och har under de senaste åren framförallt varit uppdragsansvarig arkitekt med fokus på utveckling av pedagogiska miljöer som möjliggör och stöder samarbete och individuell anpassning.

Några skolor som hon har ansvarat för är Glömstaskolan i Huddinge, Änglandaskolan i Örebro samt Nya skolan i Östhammar.

Åsa Machado kommer närmst från Origo Arkitekter där hon varit delägare och personalansvarig i nio år.

– Med Åsa Machado förflyttar vi vår positionering inom miljöer för lärande på ett strategiskt sätt och jag tror att vi tillsammans kan utveckla vår verksamhet till att bli en av landets främsta inom området. Hennes erfarenhet, engagemang och renomme? kommer att bidra till den förflyttningen. Vårt samhälle står inför stora utmaningar inom detta område och då behövs krafter som Åsa som kan hjälpa till och driva dessa frågor, säger Margareta Gelius, regionchef för Swecos arkitekter.

– Samarbete i breda nätverk kring skolbyggandet, för gemensam omvärldsbevakning, analys och utbyte är både nödvändigt och inspirerande. Vi behöver samla både kunskap och kraft inför den omfattande skolutbyggnaden vi står inför. Jag ser mycket fram emot att få bredda min plattform inom Swecos stora och mångsidiga organisation, lokalt, nationellt och internationellt, säger Åsa Machado.

Åsa Machado tillträder tjänsten som affärsområdesansvarig för miljöer för lärande på Sweco den 1 februari 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY