Image

Areim storsatsar på infrastruktur

Bolag Areim startar dotterbolaget Infranode, som är en plattform för långsiktiga investeringar infrastrukturprojekt i Norden och norra Europa. Verksamheten startas med en garanterad institutionell kapitalbas på 1,45 miljarder kronor.
Publicerad den 7 Oktober 2014
Leif Andersson. Bild: Areim
Leif Andersson.

Areim har under drygt tio år byggt upp en framgångsrik investeringsverksamhet inom fastigheter och förvaltar idag tillgångar för mer än tio miljarder kronor.

Att satsa på infrastrukturinvesteringar är ett naturligt nästa steg för investeringar inom reala tillgångar, enligt Areim.

Infranode, som är ett dotterbolag till Areim, är en plattform för långsiktiga investeringar i infrastrukturprojekt i Norden och norra Europa. Teamet är Stockholmsbaserat och består av experter inom infrastruktur med bred erfarenhet, såväl lokalt som internationellt.

Tillsammans skapar Areim och Infranode den första svenska specialiserade aktören för investeringar och rådgivning inom infrastruktur.

- Vi är mycket glada över att ha fått vårt nya dotterbolag på plats med ett erfaret team i ledningen för vår infrastruktursatsning, säger Leif Andersson, styrelseordförande på Areim.

Infranode startar sin verksamhet med en garanterad institutionell kapitalbas på 1,45 miljarder kronor och med en investeringshorisont på över 20 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige