Image
Lysbomben 5 på Kungsholmen får ny ägare.
Lysbomben 5 på Kungsholmen får ny ägare. Bild: Pixprovider

Areim och Blackstone säljer till Axfast

Transaktioner Areim och fonder förvaltade av Blackstone avyttrar fastigheten Lysbomben 5 till Axfast AB. Fastigheten om cirka 16 000 kvadratmeter är uthyrd till Socialstyrelsen och belägen i kontorsklustret Marieberg på västra Kungsholmen i Stockholm.
Publicerad den 1 Juli 2021

Sedan förvärvet 2015 har Areim och Blackstone arbetat tillsammans med Obligo Asset Management med att uppgradera och modernisera fastigheten i linje med hyresgästernas önskemål och långsiktiga behov. Arbetet har innefattat bland annat uppdaterade planlösningar, ökade luftflöden och olika energibesparande åtgärder. Åtgärderna har genomförts i nära samarbete med Socialstyrelsen, som är fastighetens största hyresgäst.
– Lysbomben 5 är ett bra exempel på hur vi, tillsammans med Blackstone och Obligo, har arbetat med att förbättra kontorserbjudandet och adderat långsiktigt värde, genom att lyssna till hyresgästernas behov och samtidigt möta marknadens krav. Med Axfast som ny ägare är vi övertygade om att fastigheten är i goda händer även fragment och vi önskar dem all lycka på den fortsatta resan att utveckla fastigheten, säger Jerker Victor, fastighetsutvecklare på Areim.

Lysbomben 5 är del av kontorsklustret i Marieberg där Areim även äger, utvecklar och aktivt förvaltar fastigheterna Trängkåren 6 (Sweco-huset) och Trängkåren 7 (DN-skrapan).

Tillträde skedde 29:e juni 2021. Nordanö och Wigge & Partners har varit säljarnas rådgivare i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige