Image

Arcona säljer i Hammarby Sjöstad

Transaktioner Fastigheten Godsvagnen 9 på Virkesvägen 21B i Hammarby Sjöstad är nu såld till Djurgårdsstadens Fastigheter genom Amanco som är de gamla ägarna i Arcona.
Publicerad den 11 Mars 2015
Arconas försäljning av fastigheten i Hammarby Sjöstad innebär att fastighetsportföljen är helt avvecklad. Bild: Arcona
Arconas försäljning av fastigheten i Hammarby Sjöstad innebär att fastighetsportföljen är helt avvecklad.

Arconas fastighetsportfölj är i och med detta helt avvecklad.

När Veidekke vid årsskiftet 2013/14 förvärvade aktierna i Arcona ingick inte Arconas utvecklingsfastigheter. I slutet av januari i år såldes den färdigutvecklade fastigheten på Djurgårdsvägen 68 som bland annat inrymmer ABBA The Museum och under 2014 har innehavet av bostäder färdigställts och sålts. Samtliga fastigheter har drivits i egen regi från ”ax till limpa”.

Godsvagnen 9 som är friköpt inrymmer i dag drygt 1 500 kvadratmeter lokaler för verkstad, industrihall och kontor. Arcona har projekterat och tagit fram rivningslov på befintlig industribyggnad och bygglov för nyproduktion av hotell.

Den nya planerade byggnaden omfattar cirka 7 800 kvadratmeter BTA och kommer att inrymma hotellrum, restaurang och garage. Byggnaden får även en ny entré mot Heliosparken.

Nya fastighetsutvecklingsprojekt och investeringar drivs likt tidigare vidare i Arcona Concept inom Arcona men fortsättningsvis med Veidekke som ägare.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige