Image

Anders Hedin köper anrik Göteborgsvilla

Transaktioner Anders Hedin har köpt anrika Wijks villa i Lorensbergs villastad i centrala Göteborg. Säljare är Marinvest. Affären omfattar en redarvilla uppdelad på två fastigheter om totalt 1 268 kvadratmeter.
Publicerad den 30 December 2016
Annons
Image

Huset är ett av de största i området och byggdes ursprungligen åt jur. dr Bertil Wijk, som ägde huset fram till år 1931. Detta är en av de tidigaste uppförda byggnaderna i Lorensbergs villastad och uppfördes 1913 efter ritningar av arkitekt Arvid Bjerke och Ragnar Ossian Swensson, som även ritade närliggande Broströmska villan som hyser The Royal Bachelors Club. Genom åren har Wijks villa ägts av bland andra Lennart Wallenstam och SKF.

Fastigheterna har förvärvats av Anders Hedin Invest AB och säljare är Marinvest Lorensberg AB som har haft fastigheterna i sin ägo sedan 1996. Newsec har agerat rådgivare åt Marinvest.

– Vi är mycket stolta över att ha varit rådgivare vid försäljningen av Wijks villa, med sin fantastiska historia och sin ikoniska arkitektur, säger Mattias Andersson, vd för Newsec Investment.

Fastigheterna såldes genom bolagsöverlåtelse och köparen tillträder fastigheterna i slutet av 2016.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige