Image
SBB:s vd Ilija Batljan.
SBB:s vd Ilija Batljan. Bild: SBB

Amasten: SBB uppe i 92,9 procent

Bolag SBB kontrollerar nu 92,9 procent av Amasten.
Publicerad den 5 Januari 2022

Den 20 december offentliggjorde SBB ett offentligt budpliktserbjudande till aktieägarna i Amasten. Den 27 december 2021 offentliggjordes att SBB tidigarelade utbetalning av vederlag till de som accepterar erbjudandet. Den första utbetalningen beräknas påbörjas den 7 januari 2022 till ägare av stamaktier av serie A som accepterade erbjudandet senast kl. 15.00 den 4 januari. Fram till och med denna tidpunkt har accepter motsvarande 1,2 procent av aktierna och rösterna i Amasten mottagits.

Därutöver äger SBB 396 779 471 stamaktier av serie A och 21 000 preferensaktier av serie B. Detta motsvarar 52,8 procent av aktiekapitalet och rösterna i Amasten.

Därutöver har SBB en finansiell exponering gentemot 291 803 713 stamaktier av serie A i Amasten via total return swappar (TRS) och aktieutlåning. Med beaktande av antalet stamaktier av serie A som SBB har en finansiell exponering gentemot samt ovan nämnda accepter motsvarar det 92,8 procent av aktiekapitalet och 92,9 procent av rösterna i Amasten,.

Acceptfristen för erbjudandet avslutas den 18 januari 2022 klockan 15.00. För att möjliggöra för aktieägare i Amasten som accepterar erbjudandet att erhålla vederlag så snart som möjligt kommer SBB att genomföra tidigarelagda utbetalningar av vederlag till aktieägare som accepterar erbjudandet under acceptfristen enligt följande:
14 januari: Utbetalning av vederlag beräknas påbörjas till aktieägare av stamaktier av serie A och preferensaktier av serie B som accepterat erbjudandet senast klockan 15.00 den 11 januari.
Omkring 24 januari: Ordinarie utbetalning av vederlag beräknas påbörjas till aktieägare av stamaktier av serie A och preferensaktier av serie B som accepterat erbjudandet senast klockan 15.00 den 18 januari.

SBB kommer även löpande genomföra köp i marknaden till högst 13,30 kronor per stamaktie av serie A och högst 350 kronor per preferensaktie av serie B.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige