Image
SBB:s vd Ilija Batljan.
SBB:s vd Ilija Batljan. Bild: SBB

Amasten: SBB uppe i 92,9 procent

Bolag SBB kontrollerar nu 92,9 procent av Amasten.
Publicerad den 5 Januari 2022

Den 20 december offentliggjorde SBB ett offentligt budpliktserbjudande till aktieägarna i Amasten. Den 27 december 2021 offentliggjordes att SBB tidigarelade utbetalning av vederlag till de som accepterar erbjudandet. Den första utbetalningen beräknas påbörjas den 7 januari 2022 till ägare av stamaktier av serie A som accepterade erbjudandet senast kl. 15.00 den 4 januari. Fram till och med denna tidpunkt har accepter motsvarande 1,2 procent av aktierna och rösterna i Amasten mottagits.

Därutöver äger SBB 396 779 471 stamaktier av serie A och 21 000 preferensaktier av serie B. Detta motsvarar 52,8 procent av aktiekapitalet och rösterna i Amasten.

Därutöver har SBB en finansiell exponering gentemot 291 803 713 stamaktier av serie A i Amasten via total return swappar (TRS) och aktieutlåning. Med beaktande av antalet stamaktier av serie A som SBB har en finansiell exponering gentemot samt ovan nämnda accepter motsvarar det 92,8 procent av aktiekapitalet och 92,9 procent av rösterna i Amasten,.

Acceptfristen för erbjudandet avslutas den 18 januari 2022 klockan 15.00. För att möjliggöra för aktieägare i Amasten som accepterar erbjudandet att erhålla vederlag så snart som möjligt kommer SBB att genomföra tidigarelagda utbetalningar av vederlag till aktieägare som accepterar erbjudandet under acceptfristen enligt följande:
14 januari: Utbetalning av vederlag beräknas påbörjas till aktieägare av stamaktier av serie A och preferensaktier av serie B som accepterat erbjudandet senast klockan 15.00 den 11 januari.
Omkring 24 januari: Ordinarie utbetalning av vederlag beräknas påbörjas till aktieägare av stamaktier av serie A och preferensaktier av serie B som accepterat erbjudandet senast klockan 15.00 den 18 januari.

SBB kommer även löpande genomföra köp i marknaden till högst 13,30 kronor per stamaktie av serie A och högst 350 kronor per preferensaktie av serie B.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige