Image

Amasten i flera affärer

Transaktioner Amasten har, via dotterbolag, bland annat köpt fastigheter i Sundsvall och sålt i Sollefteå.
Publicerad den 11 Maj 2017
David Dahlgren, vd på Amasten. Bild: Amasten Holding
David Dahlgren, vd på Amasten.

Amasten har tecknat avtal om en bytesaffär med NSI Invest som innebär avyttring av nio fastigheter samt förvärv av en centralt belägen större fastighet i Sundsvall med bostäder och lokaler, samt tre mindre kommersiella fastigheter i Karlskoga och Smålandsstenar.

De avyttrande fastigheterna utgörs av tre fastigheter i Sollefteå och sex mindre fastigheter i Härnösand. Avyttringarna innebär att Amasten avvecklar sin närvaro i Sollefteå samtidigt som det kvarvarande beståndet i Härnösand fokuseras till större förvaltningsenheter. Förvärven sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 63,8 miljoner kronor. Även försäljningarna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde på 90,8 miljoner kronor. Till- respektive frånträde har skett den 10 maj. Transaktionerna har skett i linje med aktuella värderingar.

– Bytesaffären är en del i den fastlagda strategin att öka vår geografiska koncentration i portföljen samtidigt som vi initierar ökad närvaro i större orter som Sundsvall där vi i dag finns i de intilliggande orterna Härnösand och Timrå. Avyttringen i Sollefteå är naturlig eftersom beståndet där var för litet för oss. De sålda fastigheterna i Härnösand är små enheter som inte långsiktigt uppfyller de krav som ligger till grund för vår förvaltningsstrategi, säger David Dahlgren, vd för Amasten, och fortsätter:

– Vi ser goda möjligheter till ytterligare bostadsförvärv i Sundsvall under året och även selektiva kompletteringsförvärv i Härnösand. De förvärvade fastigheterna i Karlskoga och Smålandsstenar är mindre kommersiella fastigheter med starka kassaflöden men inte strategiska och kommer att avyttras vartefter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige