Image

Amasten köper för 248 miljoner kronor i Ronneby

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om förvärv av åtta bostadsfastigheter i centrala Ronneby. Portföljen utgörs till 93 procent av bostäder och fastigheterna är sammanhållet belägna i centrala Ronneby. Säljare är Heimstaden. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 248 miljoner kronor, i vilket avdrag för latent skatt har beaktats. Förvärvet är villkorat av slutligt kreditgodkännande. Tillträde är beräknat att ske under första halvan av andra kvartalet.
Publicerad den 14 Mars 2017
David Dahlgren Bild: Pixprovider
David Dahlgren

– Vi är nöjda att kunna genomföra det här förvärvet av högkvalitativa och välbelägna fastigheter som kompletterar Amastens befintliga fastighetsbestånd i Ronneby. Bostäderna är av hög standard och är i gott tekniskt skick med en bedömd direktavkastning om 5,0 procent. Genom Amastens tydliga etablering på orten skapas en kostnadseffektiv förvaltning samtidigt som vi stärker våra relationer med hyresgäster och kommun, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Portföljen omfattar 19 659 kvadratmeter med ett sammanlagt hyresvärde om 20,8 miljoner kronor per år. De uthyrningsbara areorna utgörs av 286 lägenheter och ett mindre antal kommersiella lokaler. Fastigheternas yta uppdelas på 93 procent bostadsyta och sju procent lokalyta. Nuvarande uthyrningsgrad uppgår till cirka 98 procent och direktavkastningen bedöms uppgå till 5,0 procent. 

Förvärvet är villkorat av slutligt kreditgodkännande. Den preliminära köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget uppgår till cirka 113 miljoner kronor och ska erläggas kontant. Den slutgiltiga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant. Avdrag för latent skatt har beaktats inom ramen för det avtalade fastighetsvärdet.

Vinsten per stamaktie bedöms öka med anledning av förvärvet. Tillträde är tänkt att ske under första halvan av andra kvartalet och Amastens intjäningsförmåga kommer följaktligen att uppdateras i samband med publiceringen av delårsrapporten för första kvartalet 2017 som publiceras den 12 maj 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige