Image
Fredrik Rosenqvist (till vänster) och Martin Mildner (till höger) framför värmeåtervinningsanläggningen som byggts i fabriken i Åstorp.
Fredrik Rosenqvist (till vänster) och Martin Mildner (till höger) framför värmeåtervinningsanläggningen som byggts i fabriken i Åstorp. Bild: Amaron Real Estate

Amaron förvärvar i Åstorp kommun

Transaktioner Amaron förvärvar fastigheten Traversen 2 som ligger i Åstorp Kommun i närheten av Helsingborg och är en kommersiell fastighet med en uthyrningsbar yta om 9 423 kvadratmeter som uppförts i etapper mellan år 1974–1998.
Publicerad den 18 Oktober 2023

Fastigheten är fullt uthyrd till Qvantum Energi AB. Qvantums värmepumpsplattform har en avancerad teknik, är fullt ut digital med modulära enheter som både fungerar i enskilda hushåll och lokala energisystem.
Qvantum har sitt huvudkontor i Åstorp, Sverige och bolaget har en bred europeisk kunskap om design och driftsättning, erfarenhet från ledande värmepumps- och energiföretag, och tillsammans mer än 500 års branscherfarenhet. I januari tillkännagav bolaget en Serie B kapitalrunda om EUR 42 miljoner med erkända investerare som Thomas von Koch (före detta vd för private equity-företaget EQT) och IMAS Foundation (en systerstiftelse till INGKA Foundation, ägare till INGKA Group som driver de flesta IKEA-varuhus globalt). Efter Serie B kapitalrundan har bolaget gjort ett större förvärv varvid huvudinvesterarna har fördubblat sina åtaganden i Qvantum.
– Vi ser fram mot att samarbeta med Qvantum i deras tillväxtresa, säger Martin Mildner, vd, Amaron Real Estate och fortsätter
– Efter en framgångsrik första fond, som vi avyttrade 2021, fortsätter vi nu bygga efterträdaren, Amaron Real Estate. Vi ser att marknadsklimatet är gynnsamt för investeringar i kommersiella fastigheter i regionen. Vi har en tydlig hållbarhetsstrategi och vårt mål är att miljöcertifiera våra fastigheter för att dels kunna erbjuda energieffektiva lokaler, dels bidra till bättre samhälle. Under våren 2022 genomförde vi ett ambitiöst projekt med syfte att definiera vår vision och strategi för att integrera miljö och sociala aspekter i vår investeringsprocess och förvaltning av tillgångar.

– Att Amaron Real Estate är både långsiktiga och har en stark kompetens inom hållbarhet var ett viktigt skäl till att vi valde dem som samarbetspartner kring vår fabrik. Tillsammans med Amaron utvecklar vi nu vår fabrik till miljöklass Silver. Under hösten kommer även en större solcellanläggning att installeras vilket ytterligare minskar anläggningens behov av energi, säger Fredrik Rosenqvist, vd för Qvantum.

Samarbetet mellan Qvantum och Amaron omfattar även andra delar av Amarons fastighetsbestånd. Det innebär att affären är början på ett mer omfattande partnerskap som har hävstång på både Amarons kompetens inom hållbarhet och Qvantums förmågor inom effektiva energilösningar och värmepumpar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige