Image
Lyftkranar i kvällssol.
Lyftkranar i kvällssol. Bild: iStock

Allvarlig arbetsplatsolycka på Veidekkes projekt i Hyllie

Bygg/Arkitektur Under måndagseftermiddagen inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka i Hyllie, Malmö. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och konstaterade att en man som arbetade för en underentreprenör till Veidekke var bekräftad avliden. Polisen rubricerar händelsen som vållande till annans död.
Publicerad den 28 Maj 2024

Från polisens sida rubricerar man händelsen som misstänkt arbetsplatsolycka i Malmö och meddelar att det enligt initiala uppgifter rör det sig om en medarbetare som fallit från en höjd. En man i 25-årsåldern har avlidit till följd av fallet. Ärendet utreds som vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.

På Veidekke meddelar man att man kommer att bistå arbetsmiljöverket och polisen med all information som behövs för att få klarhet i vad som har orsakat olyckan.

– Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet om det tragiska som hänt, och vi tänker först och främst på hans anhöriga och på de drabbade på arbetsplatsen, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg.

Anhöriga är underrättade.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige