Image
Lyftkranar i kvällssol.

Allvarlig arbetsplatsolycka på Veidekkes projekt i Hyllie

Bygg/Arkitektur Under måndagseftermiddagen inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka i Hyllie, Malmö. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och konstaterade att en man som arbetade för en underentreprenör till Veidekke var bekräftad avliden. Polisen rubricerar händelsen som vållande till annans död.


cfo veidekke

Veidekke Bygg får ny CFO

Bolag Andreas Elfving är ny ekonomi- och finanschef för Veidekke Bygg Sverige. Han kommer närmast från en roll som ekonomi- och finanschef inom Heidelberg Materials Northern Europe. Andreas börjar på Veidekke 1:a september 2023.


Maria Sidén.

Veidekke värvar Maria Sidén

Bolag Maria Sidén är ny ekonomi- och finanschef för Veidekke Bygg Sverige. Hon kommer närmast från rollen som ekonomi- och finanschef på John Mattson Fastighetsföretagen AB. Maria börjar på Veidekke i mars 2022


Jonas Petersson, Stefan Wegner och Arne Svensson.

Ny regionledning på Veidekke Bygg

Karriär Jonas Petersson och Stefan Wegner har utsetts till nya regionchefer för Veidekkes byggverksamhet i Stockholm och Väst.


Mats Nyström (till vänster) lämnar Veidekke. Samtidigt kliver Charlotte Nilsén (till höger) in i koncernledningen och rapporterar direkt till Jimmy Bengtsson (i mitten).

Veidekke splittar verksamheten i Sverige – vd lämnar

Bolag Veidekke har beslutat att genomföra en struktur- och organisationsändring i den svenska verksamheten. Veidekke Sverige delas i två verksamheter; Bygg Sverige och Anläggning som får namnet Infrastruktur Sverige. Ändringen är ett led i Veidekkes strategi som en renodlad entreprenör och säkrar en tydlig organisation med operativt fokus och kortare väg från ledning till projekt. Samtidigt lämnar Mats Nyström bolaget.


Veidekkes fokus den kommande tiden är att öka sina marginaler.

Marginaler i fokus för Veidekke

Bolag Veidekke Sverige meddelade nyligen nya internrekryteringar på ledande positioner. Jimmy Bengtsson, som själv lämnar över rollen som vd och blir koncernchef, kommenterar förändringarna och berättar för Fastighetssverige hur bolaget ser på den närmaste framtiden.


Mats Nyström, Jimmy Bengtsson och Charlotta Nilsén

Ny ledning på Veidekke i Sverige

Bolag Mats Nyström har utsetts till vd för Veidekke Sverige. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Veidekke. Mats Nyström tillträdde sin nya roll på torsdagen efter Jimmy Bengtsson, som kliver på rollen som Veidekkes koncernchef. Charlotta Nilsén, nuvarande regionchef inom Veidekke Eiendom Sverige, tar över rollen som affärsområdeschef efter Mats Nyström.


Sex byggherrar ska utveckla den nya staden Landvetter Södra.

Sex byggherrar utvalda för att utveckla ny västsvensk stad

Bygg/Arkitektur I ett strategiskt läge mellan Göteborg och Borås, nära till Göteborg Landvetter Airport ska en helt ny stad för minst 25 000 invånare byggas med start 2020. Landvetter Södra Utveckling AB har nu beslutat om de sex byggherrar som tillsammans med bolaget och Härryda kommun ska utveckla Landvetter Södra – en modern, internationell, innovativ och mänsklig stad.


Bygger 100 bostäder i Gröna Lund

Bygg/Arkitektur Veidekke Bostad och Öresundsporten får grönt ljus för fortsatt utveckling av cirka 100 bostäder i projektet Gröna Lund i stadens centrala delar.
Efter att detaljplanen nu vunnit laga kraft beräknas byggstarten äga rum under våren 2020.


Ny regionchef för Veidekke Bostad i Skåne

Karriär Charlotta Nilsén har utsetts till regionchef för Veidekke Bostad i Skåne. Hon kommer närmast från Riksbyggen.