Image
Claes Seldeby.
Claes Seldeby. Bild: Ahlsell

Ahlsell byter vd och koncernchef

Bolag Claes Seldeby blir ny vd och koncernchef för Ahlsell-gruppen.
Publicerad den 26 Juli 2021

Styrelsen för Ahlsell, den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag och fastighetsskötare, har utsett Claes Seldeby till ny vd och koncernchef för Ahlsell-gruppen.

Claes kommer tills vidare också att bibehålla ansvaret för Ahlsells verksamhet i Sverige och relaterade områden. Claes börjar sin nya position 1 augusti 2021.

I samband med tillsättning av ny koncernchef föreslås Johan Nilsson ta över som Ordförande för Ahlsell AB.

Sören Vestergaard-Poulsen, styrelseordförande, säger:
"Med Claes Seldeby bygger vi vidare med en mycket kommersiell och affärsorienterad ledare med en stark meritlista. Claes har i sin roll som VD för Ahlsells svenska verksamhet under lång tid visat prov på utmärkt ledarskap och utvecklat bolaget positivt. Det känns därför naturligt att Claes övertar rollen efter Johan Nilsson som lotsat Ahlsell-gruppen mycket väl de senaste sex åren och nu väljer att lämna över det operativa ansvaret. Vi ser fram emot att stötta Claes i hans arbete med att fortsätta att utveckla Ahlsell, både organiskt och genom förvärv".

Johan Nilsson, nuvarande vd, kommenterar:
"Efter 13 år med Ahlsell och sex år som VD och koncernchef känns det naturligt att lämna över stafettpinnen till Claes som har gjort en enastående insats under de år han lett Ahlsell Sverige. Claes har befäst bolagets marknadsledande position samtidigt som han drivit på den digitala utvecklingen inom bolaget. Jag har uppskattat mycket att vara en del av resan i att göra vårt företag till en världsledande distributör med ett starkt hållbarhetsfokus. I samspråk med CVC Capital Partners ser jag fram emot att tillträda som ordförande för Ahlsell-gruppen i samband med min avgång, där jag kan fortsätta att bidra till framtida tillväxt och framgång för Ahlsell".

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY