Image
Station Haga byggs mellan områdena Rosenlund och Haga.
Station Haga byggs mellan områdena Rosenlund och Haga. Bild: Trafikverket

AGN Haga ansöker om rekonstruktion

Bygg/Arkitektur AGN Haga, bolaget som ansvarar för bygget av Västlänkens etapp E03 Kvarnberget och fram till början av året E04 Haga, har idag lämnat in en ansökan om formell rekonstruktion av konsortiet till Göteborgs tingsrätt, det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 22 Maj 2023

Bolaget skriver i sitt pressmeddelande att den dagliga verksamheten kommer att fortsätta under rekonstruktionsprocessen utan att påverka det pågående projektet E03 Kvarnberget.

Syftet med rekonstruktionen är till nytta för beställaren Trafikverket, leverantörerna och Göteborgs stad för att säkerställa slutförandet av projektet E03 Kvarnberget. Vidare handlar det enligt bolaget om att ha tillräckligt med tid för att fortsätta dialogen med Trafikverket och alla berörda parter kring den ekonomiska situationen efter Trafikverkets uppsägning av kontraktet E04 Haga.

AGN strävar efter att ta fram en robust plan under återuppbyggnaden tillsammans med alla berörda parter och bekräftar sitt starka engagemang för att slutföra bygget av Kvarnberget, där det sker stadiga framsteg, skriver man avslutningsvis.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige