Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova.

Acrinova köper i Malmö och Åstorp

Transaktioner Acrinova köper en industrifastighet i Toftanäs, Malmö och utvecklingsmark i Åstorp.
Publicerad den 15 September 2020

Acrinova har ingått avtal om förvärv av två fastigheter, Topplocket 4 i Malmö och Hästhoven 6 i Åstorp.

Topplocket 4 i Malmö är en fullt uthyrd industrifastighet i Toftanäs med en tomtareal på 3 020 kvadratmeter varav 911 kvadratmeter kontor och 800 kvadratmeter lager. Acrinova förvärvade Topplocket 4 av Ateneum Fastigheter AB för köpeskillingen 28 miljoner kronor och tillträdet till fastigheten är planerat att ske i oktober.

Hästhoven 6 i Åstorp är ett utvecklingsområde för bostadsbyggande, där Acrinova planerar att uppföra en nybyggd hyresfastighet om 54 lägenheter. Acrinova förvärvade Hästhoven 6 i Åstorp av Malmöhus Invest AB för 6 miljoner kronor. Markområdet har en areal som omfattar 1 388 kvadratmeter. På tomten planeras det för en modern och nybyggd hyreshusbyggnad om tio våningar ovan mark. Byggnaden kommer huvudsakligen att omfattas av ändamålsenliga bostäder. Den totala uthyrningsbara arean kommer att uppgå till cirka 3 826 kvadratmeter och fördela sig på 54 lägenheter.
Köpeskillingen för fastigheterna uppgår till sammanlagt 34 miljoner kronor, varav cirka 3,1 miljoner kronor kommer att finansieras genom en riktad emission av totalt 130 000 aktier i Acrinova om 24 kronor per aktie, och resterande 30,9 miljoner kronor betalas kontant från dels Acrinovas egna kassa och dels genom banklån.

Vd Ulf Wallén:
– Acrinovas framgångsrika expansion fortsätter med förvärv av två strategiskt belägna fastigheter. Topplocket 4 i Malmö har vi haft på vår önskelista under en period och fastigheten passar perfekt in i vår befintliga portfölj. Vad gäller Åstorp så ger den positiva befolkningstillväxten inom kommunen ett tryck på bostadsmarknaden och på utbyggnaden av kommersiell och offentlig service. Därför bedömer vi att det bör finnas en efterfrågan på nya bostäder vilket gör denna affär intressant.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Acrinova AB på Branschguiden

Vi tar ansvar för helheten inom fastigheter. Som ägare, förvaltare och utvecklare. Ibland är vi det ena för våra kunder, ibland det andra. I vissa situationer alla tre. Utgångspunkten är alltid att vi som bolag och individer levererar kvalitet och stabilitet. Det är där värdet ligger. För våra kunder, för våra ägare och för oss.

Som börsnoterad fastighetskoncern är Acrinova relativt ung, men våra medarbetares och organisationens långa och gedigna kompetens ger oss styrka att kunna agera framgångsrikt på en växande marknad. I bolagets styrelse och ledning finns över ...

Läs mer om Acrinova AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftsamling i strategiskt område – över 1 000 bostäder i pipen

Bygg/Arkitektur Kommunen och flera byggherrar gör gemensam sak för att förtäta på Hisingen i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY