Image

97 procent sålt hos SSM

Bostäder SSM har haft en jobbig resa under sin första tid som börsbolag. Bolaget meddelar dock nu att vid slutet av Q3 var försäljningsgraden 97,1 procent i de 1 414 bostäder som var under produktion.
Publicerad den 16 Oktober 2017

SSM-aktien har sedan börsintroduktionen i april sjunkit från noteringskursen 59 kronor till cirka 35 kronor i till följd av den senaste tidens oro för bostadsutvecklingssektorn.

Men nu går SSM ut med att försäljningsgraden i de projekt som är i produktion är uppe i hela 97,1 procent.

- Vår mångåriga höga försäljningsgrad i pågående produktion bekräftar att bostäder till ensam- och parhushåll till en rimlig prislapp är helt i linje med en betydande andel av efterfrågan i Storstockholm. Ur ett konsumentperspektiv är det nu viktigt att eventuella förändringar av ränteavdrag och amorteringsnivåer snarast tydliggörs så att konsumenterna kan göra välinformerade beslut i sina bostadsköp, säger Mattias Roos, vd & koncernchef på SSM.

Under 2017 har SSM vuxit med ytterligare 1 172 byggrätter och bolaget har idag en bostadsportfölj med 6 427 byggrätter. Portföljen är i sin helhet förvärvad utifrån efterfrågan hos SSM:s målgrupp, vilket innebär citynära lägen utmed spårbunden kommunikation.

Bolagets långsiktiga målsättning är en fördelning om 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter samt tio procent studentbostäder, varav cirka 18 procent av nuvarande byggrätter är planerade som hyresrätter och tre procent som studentbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige