Image

234 lägenheter byggs på KTH Campus

Bygg/Arkitektur Ebab och Akademiska Hus samarbetar för att bygga 234 studentlägenheter – med plats för cirka 450 studenter – på KTH Campus i Stockholm.
Publicerad den 9 September 2016
Veronica Sällemark, ordförande SSCO, Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH, Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm, Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholm öppnar bygget av studentlägenheter på KTH Campus. Bild: Akademiska Hus
Veronica Sällemark, ordförande SSCO, Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH, Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm, Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholm öppnar bygget av studentlägenheter på KTH Campus.

Projektet består av 2 punkthus och 3 lamellhus samt en enplansbyggnad. De nya studentbostäderna är ritade av Utopia Arkitekter och består till största delen av duolägenheter som kan delas av två studenter. Men även trippletter och enrumslägenheter kommer att byggas. Totalt skapas 234 lägenheter med plats för cirka 430 studenter och forskare. Den första etappens inflyttning är i slutet av 2017 och den sista vid årsskiftet 2018/2019. Den totala bruttoarean är 12 711 kvadratmeter.

– Det känns så bra att detta efterlängtade bygge är igång. För att kunna locka fler studenter och talanger till regionens universitet och högskolor behövs mer studentbostäder. Därför gör vi denna stora satsning på KTH Campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

- Utmaningen har varit den relativt korta tiden från program till byggstart. Tack vare ett fint samarbete med våra projektutvecklare och Akademiska Hus har vi fokuserat arbetat mot samma mål. På Ebab arbetar vi aktivt med det personliga ledarskapet och i ett projekt som detta är det avgörande för vår framgång, säger Katrin Dahlström, vd för Ebab i Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige