Image

234 lägenheter byggs på KTH Campus

Bygg/Arkitektur Ebab och Akademiska Hus samarbetar för att bygga 234 studentlägenheter – med plats för cirka 450 studenter – på KTH Campus i Stockholm.
Publicerad den 9 September 2016
Veronica Sällemark, ordförande SSCO, Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH, Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm, Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholm öppnar bygget av studentlägenheter på KTH Campus. Bild: Akademiska Hus
Veronica Sällemark, ordförande SSCO, Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH, Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm, Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholm öppnar bygget av studentlägenheter på KTH Campus.

Projektet består av 2 punkthus och 3 lamellhus samt en enplansbyggnad. De nya studentbostäderna är ritade av Utopia Arkitekter och består till största delen av duolägenheter som kan delas av två studenter. Men även trippletter och enrumslägenheter kommer att byggas. Totalt skapas 234 lägenheter med plats för cirka 430 studenter och forskare. Den första etappens inflyttning är i slutet av 2017 och den sista vid årsskiftet 2018/2019. Den totala bruttoarean är 12 711 kvadratmeter.

– Det känns så bra att detta efterlängtade bygge är igång. För att kunna locka fler studenter och talanger till regionens universitet och högskolor behövs mer studentbostäder. Därför gör vi denna stora satsning på KTH Campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

- Utmaningen har varit den relativt korta tiden från program till byggstart. Tack vare ett fint samarbete med våra projektutvecklare och Akademiska Hus har vi fokuserat arbetat mot samma mål. På Ebab arbetar vi aktivt med det personliga ledarskapet och i ett projekt som detta är det avgörande för vår framgång, säger Katrin Dahlström, vd för Ebab i Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige